Herstelde Marten Luiten ambassadeur Indoor Friesland

  • 15 augustus 2022 19:04
door: redactie, 15 augustus 2022 19:04

📌 LEEUWARDEN – Naast Dinja van Liere en Herm√®s is ook Marten Luiten ambas¬≠sadeur gewor¬≠den van Indoor Friesland. Luiten is √©√©n van de beste jeugd¬≠ruiters die Nederland ooit gehad heeft en wordt gezien als abso¬≠luut top¬≠talent. Maar liefst drie gouden medailles be¬≠haalde de ruiter uit Win¬≠schoten vorig jaar op het EK Young Riders.

Hij werd meerder keren Neder­lands kampioen, was vorig jaar KNHS Talent van het Jaar en wordt ge­traind door de beste dressuur­trainers ter wereld. Indoor Friesland is trots en blij dat deze goed­lachse Noord-Nederlandse topruiter en student Bedrijfs­kunde bereid is gevonden het dressuur­deel van het evenement te vertegenwoordigen.

Marten Luiten met Killer tijdens CDI de Peelbergen 2022.
📸 Indoor Friesland | DigiShots

,,Ik vind het super leuk en heb er enorm veel zin in,” reageert Luiten. ,,Het is super dat de orga¬≠nisatie ook jonge mensen bij het concours betrekt en ik vind het echt een eer om ambas¬≠sadeur te zijn van dit prachtige con¬≠cours. Het is geweldig dat er weer een groot inter¬≠nationaal concours in het noorden komt en als je daar op deze manier iets extra’s voor kunt doen, dan is dat natuur¬≠lijk super mooi.”

Olympisch kampioenen

De jonge ruiter traint bij dressuur¬≠groot¬≠heden als Christa Larmoyeur, Tristan Tucker en bondscoach Monique Peutz en bij meer¬≠voudig Olympisch kamp¬≠ioenen Anky van Grunsven en Isabell Werth. Via zijn net¬≠werk hoopt hij onder andere top¬≠ruiters en spon¬≠soren aan te kunnen trekken voor Indoor Friesland. ,,Het is net aan het begin van het indoor¬≠seizoen en omdat de uit¬≠straling en am¬≠biance van Indoor Friesland altijd fantastisch zijn, is het een ideaal evene¬≠ment om ook toppaarden voor te bereiden op de rest van het seizoen. En voor sponsoren is het gewoon ook een perfect evenement. De uitstraling is super professioneel, maar ook gezellig. Echt een ideale omgeving om te netwerken en om klanten en relaties een leuke tijd te bezorgen.”

Team Challenge

Luiten hoopt zelf ook zeker mee te rijden van 14 tot en met 16 oktober. ,,Ik heb een zeven¬≠jarig paard voor de Lichte Tour en een achtjarige die ik in de Team Challenge wil rijden. Dat lijkt me ook echt super leuk. Dressuur is eigenlijk een individuele sport, maar door deze Team Challenge cre√ęer je saamhorigheid en een teamgevoel. Dat is best uniek voor de dressuursport. Dus daar probeer ik zeker een team voor bij elkaar te krijgen.”

Zelf heeft Luiten Indoor Friesland nog niet bewust meegemaakt. Hij was vijf jaar oud toen in 2007 de voorlopig laatste editie van Indoor Friesland werd verreden. ,,Maar mijn ouders zijn er veel geweest. Mijn moeder om te kijken en mijn vader heeft er altijd met veel plezier gewerkt als springjurylid en steward. Ik heb alleen maar goede verhalen gehoord over het concours. Dat het er prachtig uitziet, dat de grote namen er graag rijden en dat het heel gezellig is. Ik kijk er enorm naar uit en vind het een hele mooie kans voor het noorden.”

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Indoor Friesland | Digishots