Marriët Smit-Hoekstra klasse apart op Jumping Tolbert

Share
  • 28 augustus 2022 20:17

door: redactie, 28 augustus 2022 20:17

📌 TOLBERT – Na een mooie finale werd Marriët Smit-Hoekstra zondag­middag gehuldigd als winnaar van de finale van Jumping Tolbert. De Friese ama­zone won met haar paard Duco Z (v. Dakar) de Grote Prijs.

Het publiek kreeg een span­nende barrage voor­geschoteld, met tien com­binaties die om de hoofd­­prijs streden. Met een tijd van 34.90 was Smit-Hoekstra onbe­reikbaar voor de concurrentie. Ze ver­diende daarmee onder andere een aanhanger vol met kuilbalen.

Albert Zoer was in de barrage de grootste con­current. Met Jayla gaf de ruiter uit Echten flink gas en Zoer zette exact de­zelfde tijd neer als Smit-Hoekstra, alleen kwam de snelle rit de Drentse ruiter wel op een spring­fout te staan. Daarmee werd Zoer verdien­stelijk vierde. Met een fout­loze rit in 37.41 pakte Alex Gill de tweede plaats met Inaico VDL (v. Indoctro). Wesley de Boer mocht met Icarinda als derde opstellen voor de prijs­uitreiking.

De bijzondere ereronde van Marriët Smit-Hoekstra.
📸 Arjen Schilperoord

Smit-Hoekstra won niet alleen de Grote Prijs 1.40, maar wist eerder op de dag ook het 1.35 al op haar naam te schrijven, nu met Wadro’s Jerina (v. Zirocco Blue VDL). Met dit paard plaatste ze zich ook voor de finale van de Horses2Fly com­petitie tijdens Indoor Friesland.

Ook in deze finale mengde Albert Zoer zich nadruk­kelijk in de strijd. Hij stuurde K-Dine naar de tweede plaats. Robert Vos en Cadillac Z pakten de derde plaats.

📝 Stegen.net
📸 Arjen Schilperoord