Jur Vrieling leidt Neder­landse team naar derde plaats in Calgary

  • 11 september 2022 16:00
door: KNHS, 11 september 2022 16:00

📌 CALGARY – De spring¬≠ruiters van TeamNL zijn in de Nations Cup van de Spruce Meadows Masters in Calgary op de derde plaats ge¬≠√ęindigd. Jur Vrieling leverde met Fiumi¬≠cino van de Kale¬≠vallei de beste prestatie van de vier com¬≠binaties, die dit keer onder leiding stonden van Ad Wage¬≠makers, met twee supe¬≠rieure fout¬≠loze om¬≠lopen.

Het Nederlandse team sloot de wedstrijd af met 8 straf­punten, dat was er één meer dan Zwitser­land. Wereld­kampioen Zweden won met slechts vier strafpunten.

Het was spannend tot het laatst in de Nations Cup in het Cana­dese Calgary. De vier ruiters van TeamNL gingen na de eerste manche gezamen­lijk met Zweden aan de leiding met een fout­loos resultaat. In de tweede manche kwam er voor Neder­land 8 straf­punten bij. Zwitser­land hield het resultaat van 7 strafpunten en ging daarmee het team onder leiding van Ad Wage­makers en Peter van de Waaij voorbij. Peder Fre­dricson zorgde ervoor dat Zweden de wedstrijd won. Hij kon zich slechts een fout per­mitteren en hield het daar ook bij.

Wederom een zeer goede prestatie van de springruiters van TeamNL die dit seizoen altijd met de beste vier in de landen¬≠wedstrijd op vijf¬≠sterren niveau zijn ge√ęindigd. Vier weken geleden veroverde het team de zilveren team¬≠medaille op het WK in Herning.

Superieure rondes Vrieling

Jur Vrieling reed met Fiumicino van de Kale­vallei twee supe­rieure foutloze ronden. Het was de eerste keer dit jaar dat de zoon van Plot Blue door de huidige nummer 23 van de wereld­rang­lijst in een landen­wedstrijd werd uitgebracht en dan meteen zo’n geweldig resultaat.

Charley van Johnny Pals deed geweldig zijn best en sprong foutloos in de tweede manche. Pals raakte zijn beugel en om daar zijn voet weer in te krijgen kostte tijd, wat resulteerde in vier tijdstrafpunten. In de eerste manche viel een balk en kwamen er twee tijdfouten bij. Dat was het streep­resultaat voor TeamNL.

Patrick Lemmen leek op weg naar en sensatie met Exit Remo. Pas op de allerlaatste hindernis van de twee manches viel een balk. Ze sprongen al super ronden dit jaar voor het team in Praag, Falsterbo en Dublin, maar wat ze in Calgary lieten zien was werkelijk fantastisch.

Harrie Smolders deed wat we zo gewend zijn van hem. Met Bingo du Parc legde de huidige nummer 7 van de wereld¬≠rang¬≠lijst vlekkeloos af in de eerste manche. In de tweede manche kreeg de vosruin een voor¬≠been¬≠fout op de typische ‚ÄėDutch bike‚Äô hindernis die als sinds 1994 deel uitmaakt van de hinder¬≠nissen op Spruce Meadows. Er kwam op de finishlijn nog een tijd¬≠fout bij. Daarmee telden de 5 straf¬≠punten niet mee voor het team.

📝 KNHS | Stegen.net