Springruiters met vierde plek nog kansrijk op WK Herning

Share
  • 11 augustus 2022 19:58

door: Steven Stegen, 11 augustus 2022 19:58

Jur Vrieling leverde een puike prestatie af. Hij kreeg woens­dag in de wed­strijd op tijd nog een fout en liep toen 6.29 straf­punten op, maar donder­dag zette de ruiter uit Holwierde een prachtige fout­loze rit neer met Long John Silver.

Ook Maikel van der Vleuten hield de nul op het score­bord met Beauville Z N.O.P. Sanne Thijssen kreeg met Con Quidam wel een balk, net als Harrie Smolders, die als laatste voor TeamNL in de baan kwam. Smolders reed een sterke rit, maar Monaco N.O.P. was op de voor­laatste steil­sprong even niet bij de les en maakte een ongebruikelijke fout.

Vrijdag valt de beslis­sing in de landen­wedstrijd op het WK. Dan komen de beste tien landen opnieuw in de baan. Indivi­dueel gaat Julien Epaillard aan de leiding met Cara­cole de la Roque, gevolgd door Scott Brash met Hello Jefferson en Peder Fredricson met H&M All In. Maikel van der Vleuten staat voor­lopig zevende en is de beste Nederlander. Jur Vrieling staat op plaats 24.

📝 Stegen.net
📸 FEI