archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse springruiters tweede in Rome: ‘ze hebben gevochten als tijgers’

ROME – Dolgelukkig was bondscoach Rob Ehrens vrijdag na afloop van de landenwedstrijd in Rome. Hij zag daar ‘zijn’ Nederlandse springruiters als tweede eindigen. De Italiaanse equipe won voor eigen publiek.Jur Vrieling acteerde sterk.
Jur Vrieling behaalde met VDL Glasgow vh Merelsnest over de tweede omlopen in totaal vier strafpunten. foto: FEI | Martini Jean Philippe
Jur Vrieling won met VDL Glasgow vh Merelsnest de Grote Prijs van Rome. FOTO: FEI | Jean Philippe Martini

Rome | STEGEN.NET | KNHS

Dolgelukkig was bondscoach Rob Ehrens vrijdag na afloop van de landenwedstrijd in Rome. Hij zag daar ‘zijn’ Nederlandse springruiters als tweede eindigen. De Italiaanse equipe won voor eigen publiek.

Jur Vrieling behaalde met VDL Glasgow vh Merelsnest over de tweede omlopen in totaal vier strafpunten. foto: FEI | Martini Jean Philippe
Jur Vrieling behaalde met VDL Glasgow vh Merelsnest over de tweede omlopen in totaal vier strafpunten.
FOTO: FEI | Jean Philippe Martini

Ehrens complimenteerde zijn mannen. ,,Ze hebben gevochten als tijgers. Ja, hier staat een gelukkige coach. Er lag veel druk op deze ruiters, maar ze hebben laten zien daar goed mee om te kunnen gaan.”

Spannende wedstrijd
Het was een spannende landenwedstrijd in Rome. De verschillen tussen de landen waren klein en in de tweede manche konden ruiters zich geen fouten permitteren. Nederland en Italië domineerden de wedstrijd en gingen gezamenlijk aan de leiding na de eerste manche, met vier strafpunten.

In de tweede omloop kregen Jur Vrieling en Gerco Schröder te maken met flutfoutjes. Schröder kreeg met Glock’s Cognac Champblanc in de tweede manche een pechfoutje op de insprong van de driesprong na een superieure foutloze eerste ronde.

Na een geweldig gesprongen foutloze eerste ronde leek Jur Vrieling dat te herhalen in de tweede, maar op de allerlaatste hindernis tikte zijn hengst VDL Glasgow vh Merelsnest de balk uit de lepels en daarmee was de kans op de overwinning voor Nederland verkeken.

Het beste resultaat voor het team van Rob Ehrens was 12 strafpunten en de Italianen waren op dat moment al zeker van de winst met 9 strafpunten. De Italianen wonnen voor eigen publiek 32 jaar na de vorige overwinning in de landenwedstrijd op het Piazza di Sienna in het centrum van Rome.

Houtzager voorbeeldig
Nederlands kampioen Marc Houtzager ging met Sterrehof’s Calimero voorbeeldig door de beide omlopen. Jammer genoeg viel in de eerste manche op de laatste hindernis de balk uit de lepels. In de tweede manche raakte het kampioensduo van het NK in Mierlo geen enkele balk aan. Marc is ervaren en wist door dat de tijdfout die hij maakte de tweede plaats zeker was voor het team.

In beide manches hadden Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith, die als eerste startten voor het team, de niet meetellende score voor het team. Dat legde de druk op zijn drie collega’s die wisten dat al hun scores meetelden voor het eindresultaat.

 • Uitslag FEI Nations Cup Rome 2017
  1. Italië, 9 str pnt
  2. Nederland, 13 str pnt
  Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Zenith SFN (v.Rash R), (26) – (opg)
  Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc (v.Clearway), 0 – 4
  Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve), 0 – 4
  Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 4 – 1
  3. Ierland, 17 str pnt
  3. Spanje, 17 str pnt
  5. Zweden, 20 str pnt
  5. Frankrijk, 20. str pnt
  7. Zwitserland, 24 str pnt
  8. Canada, 29 str pnt

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel