Janneke Boon­zaaijer Neder­lands kam­pioen Eventing

  • 9 oktober 2022 15:56
door: redactie, 9 oktober 2022 15:56

📌 BOEKELO – Janneke Boon¬≠zaaijer heeft zich verzekerd van de natio¬≠nale titel eventing. De 26-jarige ama¬≠zone uit Rens¬≠woude bleef ondanks twee spring¬≠fouten en 3,2 straf¬≠seconden van¬≠wege het over¬≠schrijden van de toe¬≠gestane tijd met haar paard Bouncer aan kop in de natio¬≠nale titel¬≠strijd.

Na het zekerstellen van het kampioen¬≠schap werd Janneke Boon¬≠zaaijer overmand door emoties. ,,Omdat het zo vaak niet lukt”, was haar eerste reactie. ,,Ik deed hier voor de tweede keer mee in Boekelo en had het al leuk gevonden als ik goed aan de finish was gekomen. Heel stiekem hoopte ik op een podium¬≠plek. Misschien was dat wel wat voor¬≠barig, maar ik houd van voorbarige uit¬≠dagingen. Dit was pas mijn eerste lange ‘vierster’. Ik ben ongelooflijk blij.”

Nederlands kampioen Janneke Boonzaaijer en haar trouwste fans.
📸 Abbink Fotografie

Realisme is een goede eigen¬≠schap van de nieuwe kampioene, die Tim Lips met Lady Chin van het Moerven Z opvolgt. ,,Individueel is mijn klassering natuurlijk gewoon niet goed genoeg. Maar het is wel mijn doel ooit de wereld¬≠top te halen. Ik weet dat het erin zit en zal niet stoppen voor ik zover ben.”

Debutante Beau Posthumus bleef niet ver achter bij Boonzaaijer en legde met Smokie beslag op het zilver. Het brons was voor Adriaan Smeulders, de nestor van het kampioen­schap, met Ekow. Tim Lips kon de cross niet uitrijden.

Janneke Boonzaaijer en Bouncer op weg naar de Nederlandse titel.
📸 Eventphoto4you | Pieter Sorber

Aan het afsluitende springen namen 53 com­binaties deel. Bij de vete­rinaire inspectie voor­afgaand aan het laatste onder­deel kregen de paarden BT Angelo van de Ierse amazone Camilla Speirs, Nemesis van de Amerikaan James Alliston en Luthien 3 van de Duitser Arne Bergendahl geen toe­stemming om te starten.

Nederlands Kampioenschap eventing 2022

  1. Janneke Boonzaaijer (Renswoude) ‚Äď Bouncer, 59.6
  2. Beau Posthumus (Terschuur) ‚Äď Smokie, 60.4
  3. Adriaan Smeulders (Someren) ‚Äď Ekow, 86.8
  4. Stephan Hazeleger (Harskamp) – James Bond, 105.3
  5. Sanne de Jong (Aalsmeer) – Jersey MBF N.O.P., 123.5

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 Pieter Sorber