Jessica von Bre­dow-Werndl heerst in wereld­beker Lyon

Share
  • 30 oktober 2022 16:31

door: redactie, 30 oktober 2022 16:31

📌 LYON – Jessica von Bredow-Werndl won de wereld­beker dressuur in Lyon met TSF Dalera BB. De Duitse ama­zone maakte daar­mee een mooie rentree, na de geboorte van haar tweede kind.

De Duitse amazone en haar favo­riete merrie leverden een geweldige prestatie en ontvingen een uit­stekende algemene score van 90,140% van de jury­leden. Voor volle tribunes zette de nummer één van de wereld een soepele maar nauw­keurige kür neer. Het was een nieuwe kür, met de nodige Franse accenten, zoals delen van klas­siekers van Édith Piaf.

Jessica von Bredow-Werndl won de wereldbeker dressuur in Lyon met TSF Dalera BB.
📸 PSV | J. Morel

Jessica von Bredow-Werndl gaf aan veel met Frankrijk te hebben. ,,Mijn belang­rijkste sponsors zijn Frans. Ik hou van het land en en de muziek, vooral ‘Je ne regrette rien’ van Édith Piaf. Mijn moeder gaf me het zetje om dit in de nieuwe kür te verwerken.”

Plaats twee in de wereld­beker Lyon was voor Isabell Werth met Emilio. Patrick Kittel eindigde als derde. Thamar Zweistra eindigde als twaalfde met Hexa­gon’s Ich Weiss.

Voor Dinja van Liere was Lyon een teleur­stelling. Ze kon niet starten met Hermès, nadat de hengst kreupel bleek, vermoe­delijk vanwege een hoefzweer.

De uitslag van de wereldbeker dressuur in Lyon vind je hier.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 PSV | J. Morel