Jessica von Bre­dow-Werndl heerst in wereld­beker Lyon

  • 30 oktober 2022 16:31
door: redactie, 30 oktober 2022 16:31

📌 LYON – Jessica von Bredow-Werndl won de wereld¬≠beker dressuur in Lyon met TSF Dalera BB. De Duitse ama¬≠zone maakte daar¬≠mee een mooie rentree, na de geboorte van haar tweede kind.

De Duitse amazone en haar favo¬≠riete merrie leverden een geweldige prestatie en ontvingen een uit¬≠stekende algemene score van 90,140% van de jury¬≠leden. Voor volle tribunes zette de nummer √©√©n van de wereld een soepele maar nauw¬≠keurige k√ľr neer. Het was een nieuwe k√ľr, met de nodige Franse accenten, zoals delen van klas¬≠siekers van √Čdith Piaf.

Jessica von Bredow-Werndl won de wereldbeker dressuur in Lyon met TSF Dalera BB.
📸 PSV | J. Morel

Jessica von Bredow-Werndl gaf aan veel met Frankrijk te hebben. ,,Mijn belang¬≠rijkste sponsors zijn Frans. Ik hou van het land en en de muziek, vooral ‘Je ne regrette rien’ van √Čdith Piaf. Mijn moeder gaf me het zetje om dit in de nieuwe k√ľr te verwerken.”

Plaats twee in de wereld¬≠beker Lyon was voor Isabell Werth met Emilio. Patrick Kittel eindigde als derde. Thamar Zweistra eindigde als twaalfde met Hexa¬≠gon’s Ich Weiss.

Voor Dinja van Liere was Lyon een teleur­stelling. Ze kon niet starten met Hermès, nadat de hengst kreupel bleek, vermoe­delijk vanwege een hoefzweer.

De uitslag van de wereldbeker dressuur in Lyon vind je hier.

📝 Stegen.net | Persbericht
📸 PSV | J. Morel