Isabell Werth wint in Lyon, Hans Peter Minderhoud pakt derde plaats

Share
  • 29 oktober 2016 13:51

door: KNHS, 29 oktober 2016 13:51

LYON | KNHS

Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN N.O.P. zijn vrijdag derde geworden in de wereldbekerwedstrijd dressuur tijdens Equita Lyon. Isabell Werth was met Weihegold oppermachtig, de tweede prijs ging naar Carl Hester met Nip Tuck.
Winnares Isabell Werth met Weihegold tijdens de prijsuitreiking van de wereldbeker Lyon. foto: FEI | Pierre Costabadie

Winnares Isabell Werth met Weihegold tijdens de prijsuitreiking van de wereldbeker Lyon.
FOTO: FEI | Pierre Costabadie

Hans Peter Minderhoud kwam deze week met Glock’s Johnson TN N.O.P. voor het eerst weer aan start sinds de Olympische Spelen in Rio. In de FEI Grand Prix in Lyon, het eerste onderdeel van de wereldbekerwedstrijd op donderdag, werd de combinatie nog vierde. Maar in de kür op muziek wist Minderhoud wel voor te blijven op Jessica von Bredow-Werndl. De Duitse amazone werd ditmaal vierde werd met Zair-E (79,63%).

Lyon was de tweede van in totaal negen kwalificatiewedstrijden. Vorige week was de eerste wedstrijd van het seizoen in Odense. Hier kwamen Marjan van der Jagt (Spier) met Radetsky en Marlies van Baalen (Brakel) met Ratzinger voor Nederland in actie, de amazones werden respectievelijk zesde en vijftiende. De volgende wereldbekerwedstrijd wordt gehouden van 16 tot en met 20 november in Stuttgart.

  • Uitslag FEI Wereldbekerwedstrijd (kür op muziek) Lyon
    1) Isabell Werth (GER) – Weihegold Old – 90,09%
    2) Carl Hester (GBR) – Nip Tuck – 85,02%
    3) Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – Glock’s Johnson TN N.O.P. – 80,22%