archief
contact
+31 6 53239630

Steven Veldhuis toon­aan­ge­vend op Jumping De Achterhoek

ūüďĆ VRAGENDER ‚ÄĒ Steven Veldhuis zege¬≠vierde bij de corona-edi¬≠tie van Jumping De Achterhoek. Voor de klok van 17.00 haalde de rui¬≠ter uit Haaksbergen de eer¬≠ste prijs bin¬≠nen met Installera Balia RS. Veldhuis won daar¬≠voor ook de 1.35-finale.
Jumping De Achterhoek Steven Veldhuis Digishots

ūüďĆ Vragender
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord

Steven Veldhuis zege­vierde bij de corona-edi­tie van Jumping De Achterhoek. Voor de klok van 17.00 haalde de rui­ter uit Haaksbergen de eer­ste prijs bin­nen met Installera Balia RS. Veldhuis won daar­voor ook de 1.35-finale.

Ondanks alle restric¬≠ties en nieuwe Corona-maat¬≠re¬≠ge¬≠len bleef Jumping de Achterhoek in Vragender over¬≠eind. Zij het in aan¬≠ge¬≠paste vorm, om 17.00 uur moesten de wed¬≠strij¬≠den afge¬≠lo¬≠pen zijn, de sport was er niet min¬≠der om.

Een knal¬≠ler was de 1.45m Rabobank Grote prijs van de Provincie Gelderland op zater¬≠dag¬≠mid¬≠dag, gewon¬≠nen door Steven Veldhuis. Hij vierde dub¬≠bel feest, want even daar¬≠voor won hij ook al de 1.35m Stal Melse Prijs. ‚ÄěIk heb twee fijne con¬≠cours¬≠da¬≠gen gehad. Nu een Sinterklaasfeestje.‚ÄĚ

Jumping de Achterhoek kon dit week¬≠end zon¬≠der publiek toch door¬≠gang vin¬≠den, iets waar de deel¬≠ne¬≠mers bij¬≠zon¬≠der blij mee waren. Ook win¬≠naar Steven Veldhuis was erg opge¬≠lucht. ‚ÄěIk had graag inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠naal mee wil¬≠len rij¬≠den en was al bang dat het hele¬≠maal niet door kon gaan. Maar geluk¬≠kig kon het nati¬≠o¬≠naal w√©l. Het was niet zomaar een con¬≠cours, de aan¬≠kle¬≠ding was extra en de par¬≠cour¬≠sen waren goed gebouwd door Louis Konickx: tech¬≠nisch en fijn te rij¬≠den. Complimenten voor de fami¬≠lie Morssinkhof, het was echt fantastisch.‚ÄĚ

Geerink zet de toon

In de 14-kop­pige bar­rage ging vierde star­ter Sander Geerink met Global (v. Cardento) er vol voor. Geerink en zijn tien­ja­rige hengst kwa­men zeer snel door het par­cours en stop­ten de klok op 36,61 secon­den. De vol­gende com­bi­na­ties kon­den er niet aan tippen.

Dat ver¬≠an¬≠derde toen Steven Veldhuis met Installera Balia RS de ring in kwam. Veldhuis was dui¬≠de¬≠lijk op jacht en ver¬≠spilde van meet af aan geen tijd. De vos¬≠mer¬≠rie liet zich goed stu¬≠ren en snoeide een dikke seconde van de tijd van Geerink af: 35,56 secon¬≠den. Laatste star¬≠ter Bas Moerings uit Brabant deed met de KWPN-hengst Ipsthar (v. Denzel v. ‚Äėt Meulenhof) nog een aan¬≠val op de winst. Moerings reed een mooie ronde, maar haalde Veldhuis niet meer in. Hij werd derde in 36,67 seconden.

‚ÄěHet was een lek¬≠ker dagje van¬≠daag‚ÄĚ lacht de win¬≠naar. ‚ÄěMijn mer¬≠rie Installera Balia RS is acht jaar oud en dit was haar tweede 1,45 m bar¬≠rage. De eer¬≠ste ronde ver¬≠liep al vol¬≠gens plan, ze sprong heel goed. Gisteren in het 1,40 had ze twee suffe fout¬≠jes, dat gebeurt haar eigen¬≠lijk zel¬≠den. Ik denk dat ze die nog een beetje in haar ach¬≠ter¬≠hoofd had, want op het voor¬≠ter¬≠rein was ze al heel scherp.‚ÄĚ

Sander Hulst won met Sandro de finale van de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal klasse L.
ūüďł Digishots

Veldhuis knalde in de bar¬≠rage uit de start¬≠blok¬≠ken en maakte het ver¬≠schil waar¬≠schijn¬≠lijk al in de eer¬≠ste meters. ‚ÄěAlleen op de laat¬≠ste lijn ver¬≠loor ik iets tijd. Daar heb ik een galop¬≠sprong toe¬≠ge¬≠voegd, want √©√©n min¬≠der was voor mijn acht¬≠ja¬≠rige mer¬≠rie net te veel gevraagd. Volgend jaar kan ze dat wel, voor nu heb ik heb mijn eigen rondje gere¬≠den.‚ÄĚ De mer¬≠rie is nog steeds in bezit van fok¬≠ker Freek Duinkerken van Redmill Stables. Veldhuis: ‚ÄěIk ben met haar begon¬≠nen toen ze vier jaar was en heb altijd veel ver¬≠trou¬≠wen in deze mer¬≠rie gehad. Ze heeft een goede instel¬≠ling, tech¬≠niek en een best grote galop. Wat ze me van¬≠daag liet voe¬≠len was heel veelbelovend.‚ÄĚ

1.35 gewon¬≠nen met ‚Äėcadeau¬≠tje‚Äô

De 1.35m win¬≠naar van Steven Veldhuis is de acht¬≠ja¬≠rige mer¬≠rie Iregina. ‚ÄěWij noe¬≠men haar thuis ‚Äėons cadeau¬≠tje‚Äô. We had¬≠den haar moe¬≠der met twee ver¬≠schil¬≠lende heng¬≠sten pro¬≠be¬≠ren te dek¬≠ken, maar dat was alle¬≠maal niet gelukt. Iets van 16 maan¬≠den later, het was al bijna win¬≠ter, kwam dit veu¬≠len opeens ter wereld. We heb¬≠ben DNA-onder¬≠zoek laten doen, maar heb¬≠ben nog steeds geen idee wie de vader is.‚ÄĚ


gerelateerde berichten
Total
32
Share