Pim Mulder pakt Grote Prijs Out­door Zuid­wolde

Share
  • 18 september 2022 20:06

door: redactie, 18 september 2022 20:06

Outdoor Zuidwolde trok opnieuw een mooi deel­nemers­veld. Het was jammer dat het weer de laatste dagen niet mee­werkte, maar op de prima bodem in Veeningen konden niette­min goede prestaties neer­gezet worden.

Zeven de de 32 gestarte com­binaties bleven in de eerste omloop fout­loos. Daarnaast waren er vier deel­nemers met één strafpunt voor tijds­over­schrijding. Vijf combinaties kregen één springfout, onder wie Albert Zoer (Jackpot), Michael Greeve (High Big Andy) en Hilde Veenstra, die met Gideon Dls een fout kreeg op de laatste sprong.

In de barrage wist Henk Frederiks als eerste nog­maals foutloos te blijven en dat leverde de ruiter uit Wapser­veen uiteindelijk een mooie vierde plaats op met Impian D. Ali Al Khorafi (Kuweit) nam even later de leiding over met Ewout K, maar hij werd nog twee keer voorbij gestreefd.

Eerst door Steven Veldhuis met zijn merrie Iregina. Maar lang kon Veldhuis er niet van genieten, want Pim Mulder knabbelde met Memphis Z als laatste starter nog negen honderdste van zijn tijd af en won de wedstrijd.

Een mooie finale was te zien in het 1.35, waarin Job Olden­ziel opnieuw voor een sensationele ontknoping ging. Hij startte met It’s Me (v. Carambole) als laatste en deed met een gedurfde rit een succes­volle aanval op de prestatie van Marc Houtzager, die nu tweede werd met Kincsem (v. Carrera VDL). Steven Veldhuis deed ook in deze wedstrijd goed mee met zijn derde plaats op Jisborn.

Hilde Veenstra uit Drachtster­compagnie won de finale 1.30. De Friese amazone was met Charly Blue in de barrage duide­lijk sneller dan Julian de Boer met Qwando van de Rispen. Ook hier vonden we Steven Veldhuis in de top drie met Very Special.

📝 Stegen.net