Jur Vrieling derde in wereldbeker Lyon

Share
  • 30 oktober 2022 18:35

door: Steven Stegen, 30 oktober 2022 18:35

📌 LYON – Jur Vrieling eindigde zon­dag fraai op de derde plaats in de derde wereld­beker van dit seizoen. Vrieling kwam in actie met Long John Silver. Julien Epaillard won voor eigen publiek.

Een barrage met zes deel­nemers vormde de ont­knoping, voor het massaal gekomen en enthou­siast mee­levende publiek. Julien Epaillard was de grote favoriet, nadat hij in Lyon alle belangrijke wed­strijden al had gewonnen.

Julien Epaillard en Donatello d’Auge tijdens hun ereronde in Lyon.
📸 FEI | Leanjo de Koster

De Fransman stelde het thuis­publiek niet teleur en pakte over­tuigend de over­winning met de 10-jarige merrie Caracole de la Roque.

Marlon Modolo Zanotelli eindigde als tweede met de door Lennard de Boer opge­leide VDL Edgar M. De Braziliaan stootte Jur Vrieling van de tweede plaats. Vrieling had even daarvoor een loep­zuivere rit neer­gezet, waarbij zijn schimmel Long John Silver opnieuw zijn geweldige vermogen toonde. Vrieling werd dus derde, een prima klassering in het sterke deelnemersveld.

Jur Vrieling en Long John Silver tijdens de wereldbeker in Lyon.
📸 FEI | Leanjo de Koster

,,Het parcours stond flink aan de maat en alles kwam snel vanuit de wending”, beschouwt Vrieling het parcours na afloop van zijn rit. ,,Deze hoogte past mijn paard prima, in de barrage kom ik snelheid tekort, maar ik ben blij. Het is ongelooflijk hoe goed mijn paard al geruime tijd springt, het is echt een geweldig paard.”

Klik hier voor de uitslag van de wereldbeker Lyon 2022.

📝 Stegen.net
📸 FEI | Leanjo de Koster