Dinja van Liere en Hermès de besten in wereld­beker Mechelen

Share
  • 29 december 2022 18:28

door: KNHS, 29 december 2022 18:28

📌 MECHELEN – Dinja van Liere heeft donder­dag­middag in Mechelen met de hengst Hermès N.O.P. haar eerste wereld­beker­wedstrijd dressuur gewonnen met een prachtige score van 85.815 procent.

De vijf amazones van TeamNL domi­neerden de wedstrijd in de Necker­hal op de plaatsen 1, 2, 4, 6 en 7. Woensdag won Marieke van der Putten al de Grand Prix. In de kür op muziek eindigde ze op plaats vier. Emme­lie Scholtens werd achter Van Liere tweede in de wereld­beker­wedstrijd.

De Nederlandse amazones gaven hun visite­kaartjes af in de FEI Wereld­beker­wedstrijd in Mechelen. Het grootse indoor­concours tussen Ant­werpen en Brussel heeft in drie disciplines wereld­bekers op het programma. In de eerste domi­neerden de ama­zones van TeamNL met Dinja van Liere aan kop. De nummer drie van het WK afge­lopen zomer reed een bijzonder fijne proef met een goed geconcen­treerde en ijverige Hermès N.O.P. De tienjarige hengst imponeerde wederom.

Dinja van Liere en Hermès tijdens hun winnende proef in Mechelen.
📸 FEI | Dirk Caremans

De vijf juryleden, waaronder dit keer geen inbreng vanuit Nederland, waren bijna unaniem en kenden het duo uit Uden de overwinning toe. De score van 85.815 was niet hun hoogste tot nu toe, de overwinning was wel de eerste in een wereldbeker.

Emmelie Scholtens mocht zich met de hengst Desperado als tweede opstellen in de prijs­uitreiking. De combi­natie toonde zich in goede vorm met prachtige oefeningen op muziek. Het jurypanel waardeerde dat met 83.865%.

Van der Putten wint Grand Prix

Marieke van der Putten was woensdag verrassend winnares van de Grand Prix met haar expres­sieve Torveslettens Titanium RS2. In de wereld­beker­wedstrijd toonde de zoon van Totilas zijn kwaliteiten en talenten in de moeilijkste oefe­ningen. Nooit eerder scoorden ze boven de 80 procent, dus de 81.355% die op het scorebord verscheen was een enorme verbetering van hun persoonlijk record.

Kirsten Brouwer en Foundation debuteerden in de wereld­beker met een hele goede zesde plaats. Dat was precies een plaats hoger dan Thamar Zweistra die haar ervaren troef Hexagon’s Double Dutch zadelde. Dankzij de zevende plaats in Mechelen stijgt Zweistra naar de derde plaats in de tussenstand van de wereld­beker. Met nog vijf wedstrijden te gaan biedt dat uitzicht op de wereld­beker­finale volgend jaar april in Omaha (USA).

Uitslag wereldbeker kür op muziek Mechelen 2022

  1. Dinja van Liere (Uden), Hermès (v.Easy Game), 85.815%
  2. Emmelie Scholtens (Gorinchem), Desperado (v.Vivaldi), 83.865%
  3. Charlotte Fry (GBR), Everdale (v.Lord Leatherdale), 83.725%
  4. Marieke van der Putten (Apeldoorn), Torveslettens Titanium RS2 (v.Totilas), 81.355%