Charlotte Fry en Dark Legend winnen Grand Prix op CDI Exloo

Share
  • 6 januari 2023 10:09

door: Steven Stegen, 6 januari 2023 10:09
📌 EXLOO – Lest best. Dat waren Charlotte Fry en Dark Legend (v. Zucchero) donder­dag­avond bij CDI Exloo. Het duo won afge­tekend de Grand Prix. Het Britse talent kwam in Exloo met drie paarden aan de start.

Als er één ding opviel in Exloo was het wel de verdeeld­heid onder de vijf jury­leden. Fry en Dark Legend stonden bij twee jury’s aan kop. De jury bij H had haar op plaats vier staan. De scores liepen uiteen van 75,435% tot 71,304%. Natuurlijk maakt het verschil vanuit welke positie je een proef bekijkt, maar dit zijn toch wel opval­lende ver­schillen. Het gemiddelde kwam op 73,783%.

CDI Exloo Charlotte Fry
Charlotte Fry met Dark Legend bij CDI Exloo.

Niettemin, de proef van Charlotte Fry en Dark Legend mocht er gewoon zijn. De Britse amazone, verbonden aan Van Olst Stables, weet hoe ze een paard netjes voor moet stellen. Dark Legend toonde veel afdruk en een mooi beeld. In de wissels zou hij nog verder kunnen groeien.

Het duo zet interna­tionaal mooie stappen en wordt steeds meer een factor om rekening mee te houden. En ‘Lottie’ lijkt ook wel wat met Exloo te hebben, de plaats waar ze in augustus 2018 met Dark Legend Europees kampioen kür op muziek U25 werd.

Charlotte Fry met Dark Legend in de Grand Prix bij CDI Exloo.
📸 Steven Stegen

Plaats twee was voor de Deen Daniel Bach­mann Andersen, die met Vayron een gedegen proef neerzette, waar weinig op af viel te dingen. Bach­mann Andersen reed precies en geconcen­treerd en werd beloond met 72,652%. Zijn landgenote Charlotte Heering werd met Bufranco derde.

Lynne Maas

Op plaats vier was Lynne Maas de beste Nederlander. Ze kwam aan de start met haar ervaren merrie Electra. De jury bij H zette haar zelf aan kop. Het was ook een fraaie proef die de amazone uit Schiedam neerzette, een lust om naar te kijken. Op plaats vijf vonden we een bekend paard terug: Gio. Tot eind 2021 vierde Gio successen onder Charlotte Dujardin, waarna de vos werd verkocht aan Annabella Pidgley.

Het internationale Grand Prix debuut van Floor Vos met Indiana-Linda leverde een bemoedigende score op van 63,109%. Daarover later nog meer.

Klik hier voor de uitslag van de Grand Prix op CDI Exloo 2023.

📝 bron: Stegen.net
📸 Steven Stegen