Edward Gal en Charlotte Fry domineren Grand Prix op CDI Exloo

Share
  • 5 mei 2021 19:03

door: Steven Stegen, 5 mei 2021 19:03

📌 Exloo
📝 paardensportnoord

Edward Gal en Charlotte Fry domineerden de Grand Prix bij het CDI Exloo. Gal werd eerste en tweede, de Britse Fry derde en vierde. Adelinde Cornelissen eindigde als vijfde.

Dat Edward Gal zou winnen leek op voorhand haast wel vast te staan. De vraag was vooral met welk paard de ruiter uit Oosterbeek het klassement zou aanvoeren. Uiteindelijk bleek zijn proef met Glock’s Toto jr N.O.P. de hoogste waardering te krijgen.

Gal startte eerst met Toto, een compleet paard en in veel opzichten het evenbeeld van zijn beroemde vader Totilas. Vier van de vijf juryleden hadden dit duo aan kop, alleen het Nederlandse jurylid bij E, Janine van Twist, plaatste Gal met Toto als zevende.

Het Nederlandse jurylid waardeerde de proef van Gal met Glock’s Total U.S. het hoogst. Op zich ook wel te verdedigen, want Total lijkt net iets meer in zijn mars te hebben dan zijn stalgenoot Toto, maar die was in de winderige piste in Exloo net even wat constanter en evenwichtiger.

Fry maakt indruk

Charlotte ‘Lottie’ Fry maakte eveneens indruk. De amazone van Van Olst Horses in Den Hout eindigde met Everdale als derde en met haar kampioenspaard Dark Legend als vierde. De 25-jarige Britse heeft zich enorm goed ontwikkeld en maakte indruk met haar fijne inwerking en zit.

Adelinde Cornelissen acteerde ook opvallend sterk in Exloo. Met Governor-STR (Totilas x Jazz) zette ze een verfijnde proef neer, met veel harmonie en lichtheid. Het leverde een mooie vijfde plaats op en dan te bedenken dat het pas de tweede Grand Prix van deze combinatie was. Marlies van Baalen werd met Ben Johnson zesde. Ze begon sterk, maar kreeg later in de proef een flinke fout.

Anouk Noordman (Zuidwolde) eindigde met haar stoere Atze op plaats 21, met 66,848%, waarmee de combinatie niet overgewaardeerd werd. Lisanne Veenje (Zweeloo) en haar Fries Wirdmer Fan’e Boppelannen scoorde 62,869%.

Uitslag Grand Prix Exloo
RuiterPaardscore
1.Edward GalGlock’s Toto jr. N.O.P.
v. Totilas
78.826%
2.Edward GalGlock’s Total U.S.
v. Totilas
77.783%
3.Charlotte FryEverdale
v. Lord Leatherdale
76.848%