Charlotte Fry Europees kampioen kür U25, Denise Nekeman vierde

Share
  • 17 augustus 2018 17:29

door: Steven Stegen, 17 augustus 2018 17:29

📌 Exloo
📝 STEGEN.NET

Ook op de slotdag van het EK-dressuur U25 in Exloo bleef Nederland buiten de medailles. Denise Nekeman werd vierde in de kür. Het goud was voor Charlotte Fry met Dark Legend.

De afsluitende kür, met 18 deelnemers, kende een hoog niveau. ,,Ook kozen veel deelnemers voor een hoge moeilijkheidsgraad”, aldus jurylid Francis Verbeek. Opvallende verschillen waren er ook nu weer. Denise Nekeman en Boston kregen scores van 74,750 tot 80,375%. Met een eindscore van 77,200% viel ze met haar vierde plaats helaas buiten het podium.

Charlotte Fry dark Legend
Charlotte Fry en Dark Legend op weg naar goud op het EK-dressuur in de kür.
📸 Steven Stegen

Bondscoach Alex van Silfhout had alle lof voor ‘zijn’ amazones. ,,Ze hebben het vandaag echt goed gedaan. Maar de sportieve balans is uiteindelijk teleurstellend. Ik zie bij het jurycorps toch het nodige verschil van inzicht. Dat lijkt me voer voor de evaluatie.”

Video van Equireport van de proef van Charlotte Fry.

Op het goud voor Charlotte Fry en haar KWPN-ruin Dark Legend (Zucchero x Tango) viel niets af te dingen. De score van 82,145% was in dat opzicht veelzeggend. Harmonie, lichtheid en kippenvel kwamen samen in een prachtige kür.

[wppa type=”mphoto” photo=”773″ size=”auto”]Any comment[/wppa]

Dat vond Fry zelf ook, de Britse was meer dan tevreden. ,,Het was voor mijn gevoel de perfecte proef vandaag”, lachte de 22-jarige kampioene, die traint bij Anne van Olst.

Het zilver was voor de Duitse Jil-Marielle Becks en haar Damon’s Satelite. ,,Ik ben er zeer tevreden mee. We hebben de kür van Damon Hill gereden en die moeten we ons nog meer eigen maken. Voor nu was dit het hoogst haalbare”, aldus de Duitse. Het brons ging naar haar landgenote Lisa-Maria Klössinger met FBW Daktari. Nekeman werd dus vierde, Jeanine Nieuwenhuis achtste en Maxime van der Vlist elfde.