Debuut Floor Vos op CDI Exloo: ‘deze proef was voor mijn vader’

  • 6 januari 2023 14:15

door: Steven Stegen, 6 januari 2023 14:15
📌 EXLOO – Floor Vos maakte na een beladen week haar inter­natio­nale Grand Prix debuut met Indiana-Linda. Dat resul­teerde op het CDI Exloo in een bemoe­digende score van 63,109%.

Zal ik wel gaan of niet? Het spookte de afgelopen dagen regelmatig door het hoofd van Floor Vos.

Enkele highlights uit de proef van Floor Vos.

Niet dat de amazone uit Valthe geen zin had in haar ‘thuis­wedstrijd’, maar haar vader werd kort voor het debuut in Exloo onwel en belandde op de inten­sive care in het zieken­huis.

Floor Vos en Indiana-Linda bij hun internationale Grand Prix debuut op CDI Exloo.
📸 Steven Stegen

,,We wonen naast mijn ouders en daar­door heeft mijn vriend Rick (die een medische achter­grond heeft, redactie) gelukkig heel snel kunnen ingrijpen. Anders was het waar­schijnlijk een stuk slechter afgelopen. Je kunt je voorstellen dat we een wat vreemde voor­bereiding hebben gehad, met veel twijfel of ik wel zou starten. Ik wist eigenlijk wel hoe mijn vader daar tegen­aan kijkt, maar toch… Vlak voor ik startte hadden we nog tele­fonisch contact en toe bevestigde hij wat ik al wist: gewoon starten. Ik reed vandaag dan ook voor hem.”

Vriendelijk en ontspannen

Het debuut pakte voor Vos en haar merrie Indiana-Linda (Charmeur x Wolfgang) netjes uit. Er zat hier en daar wel wat spanning in de proef, maar het totale beeld was vriendelijk en ontspannen, met een paard dat netjes in balans liep. ,,In de piaffe en passage laat ze denk ik veel aanleg zien. Ze kent deze baan natuurlijk heel goed. Misschien was dat nu een klein nadeel, want normaal is het niet zo druk met mensen langs de kant en schuivende stoelen. Al met al heb ik zeker vrede met deze score.”

Floor Vos mocht op uitnodiging van de bonds­coach haar inter­nationale debuut in de Grand Prix maken. ,,Een hele mooie kans en wat is het gaaf om tussen de toppers hier te mogen rijden”, blikte Vos terug. Charlotte Fry won afge­tekend de Grand Prix met Dark Legend, voor de Deen Daniel Bachmann Andersen.

📝 bron: Stegen.net
📸 Steven Stegen