Floor Vos scoort voor eigen publiek met Naciente

  • 20 december 2004 18:52
door: redactie, 20 december 2004 18:52

EXLOO | STEGEN.NET
Floor Vos was zondag de sterkste in de Z2-dressuur in het hippisch centrum Exloo. Vos won voor eigen publiek met de ruin Naciente (v. Hinault) met een prima score van 201 punten.

Floor Vos klopte in de Z2 Loes Corsel, die met Odin op 198 punten uitkwam. De derde plaats ging naar Laura Zwart met de Jazz-nakomeling Olivia (191). De winnende proef van Floor Vos was nog niet geheel vlekkeloos, maar de minimale storingen werden goed gemaakt door zeer sterk gereden onderdelen, waardoor ze diverse achten op haar protocol terugvond. Deze 16-jarige scholiere behaalde op zaterdag met haar “nieuwe” paard Tornaxs, een afstammeling van de hengst Cabochon, ook nog de tweede prijs in het L2 met 175 punten.

De klasse Z1 werd gewonnen door Savannah Pieters met het paard Ramona v Beekdal met 191 punten. Ze werd hier op de voet gevolgd door Carola Bruins van de Haoleruiters, die met 190 punten de tweede plaats mee naar huis mocht nemen. De net in de Z1 debuterende Judtih van Setten werd derde met 187 punten.

In de klasse M2 was Katja van de Lubbe degene die de overwinning op haar naam schreef met haar Brandus. Deze vaak constant rijdende combinatie behaalde 163 punten en had hiermee drie punten voorsprong op de nummer twee, Jarmilla Peterson met Black Jack van de Driesporenruiters.