Monsterscores voor Floor Vos bij Drentse dressuurselectie

Share
  • 14 januari 2019 15:53

door: redactie, 14 januari 2019 15:53

🔴 Exloo
Floor Vos zette het afgelopen weekend een duidelijk stempel op de selectie voor het Drents kampioenschap dressuur. In het Hippisch Centrum Exloo won ze zowel het Z1 als het Z2. In het ZZ-licht was Floor van Manen de beste.

Floor Vos won de twee klassen zeer overtuigend en met echte megascores. Met Indiana-Linda DFV pakte ze in het Z1 de zege met een score van 252,5 punten en zette ze Ina Katerbarg met Floranc (244,5) en Anja Prop met Stal Jede’s Imbert (238,5) op ruime achterstand. Het was pas de tweede wedstrijd op dit niveau van Floor Vos en Indiana-Linda DFV.

Floor Vos met Indiana-Linda DFV Indoor Groningen
Floor Vos met Indiana-Linda DFV.
📸 Steven Stegen

In het Z2 pakte Vos andermaal de winst, nu in het zadel van Happy-Weet DFV. Met een ongelooflijke 254,5 punten nestelde de amazone uit Valthe zich hier aan kop van het klassement. Dat is een percentage van maar liefst 74,85%.

Ook de score van de nummer twee, Merieke Voorneveld met Giovanni, mocht er trouwens zijn. De amazone uit Exloo behaalde 241,5 punten. Op plaats drie volgde Marjan Hooge met Idem Dito (240,5).

Van Manen toont vorm

In het ZZ-licht was er ook een duidelijke winnares. Floor van Manen bewees opnieuw haar goede vorm met Gregor. Met een resultaat van 244 punten wist de amazone uit Emmen Elviera Boverhof (Virginia) en Marjan Hooge (Homerus P) achter zich te houden.

Bij de Z2 pony’s ging de eerste prijs naar Indy de Vroet met haar pony Golden Princess met een score van 68,25%.