Marjan Hooge en Nicky Snijder winnaars bij dres­suur In­door Hartje Drenthe

Share
  • 5 januari 2023 14:46

door: redactie, 5 januari 2023 14:46
📌 BEILEN – Nicky Snijder (ZZ-licht) en Marjan Hooge (Z2) waren de winnaars op de slot­dag van Indoor Hartje Drenthe, voor wat de dressuur betreft. De wed­strijd telt ook als selec­tie voor het Drents kam­pioen­schap.

In het ZZ-licht kwam een mooi deel­nemers­veld in actie in de manege van de Stroom­ruiters. Nicky Snijder van RV Nieuw­leusen behaalde de hoogste score. Hij kwam met Ice Princess Sth tot een score van 63,571%.

Op plaats twee eindigde Paulien Alberts uit Emmen met Jolly Dolly van de Oude Meer­dijk met een score van 62,857%. Alberts was daarmee de hoogst geplaatste Drentse deel­nemer in deze klasse en toonde vorm voor het Drents kampioen­schap. Lisa Uilenberg (RV Polarfurst) pakte met Goody-Goody de derde plaats met 62,143%.

Marjan Hooge werd winnares van de slot­rubriek, het Z2. De amazone uit Ees, aan­gesloten bij RV Exloo, zette de con­currentie op serieuze achter­stand met Kymona (coverfoto). Het duo behaalde 255 punten. Club­genote Lisa van Mens­voort kwam tot 247,5 en werd daar­mee tweede met Ivodena. Cecile Smit volgde op plaats drie met Keecie Waldie.

De wedstrijd in Beilen was voor het Z1, Z2 en ZZ-licht de tweede selectie voor de finale van het Drents kampioen­schap. Op 14 januari is de derde selectie in Zuid­wolde.

De finales van het Drents kampioen­schap dressuur zijn op 4, 11 en 19 februari. Op 4 februari zijn in Bronne­ger de finales L1, L2 pony’s + L1, L2, M1, M2 paarden. Op zaterdag 11 februari volgen de B, M1, M2, Z1, Z2 pony’s + B, Z1, Z2, ZZ-Licht paarden (verplichte proeven). Op zondag 19 februari is in Exloo de afsluiting met Z2 pony’s + Z2, ZZ-Licht, ZZ-Zwaar, Lichte-Tour en Zware-Tour, met kür op muziek.

📝 bron: Stegen.net