Veronique Roerink grijpt Drentse dressuurtitel in ZZ-licht

Share
  • 8 februari 2015 14:00

door: redactie, 8 februari 2015 14:00

blokjeERICA | STEGEN.NET
Veronique Roerink heeft zaterdagavond beslag gelegd op de Drentse titel in de ZZ-licht. De amazone van PSV De Drentse Hooglanden bouwde met Calibre (v. Dreamcatcher) een royale voorsprong op.

Veronique Roerink

Drents kampioene Veronique Roerink.

Roerink was in zowel de verplichte proef als de k√ľr de beste in het Hippisch Centrum Emmen en kwam uit op een totaal van 67,133%. Daarmee bleef ze Nicky Snijder in het klassement ruimschoots voor. Snijder had een drukke dag, want de ruiter van RV Staphorst kwam in de Z2 en ZZ-licht met in totaal drie paarden aan de start. Met B-inc Sth (v. Sandreo) werd hij reservekampioen achter Roerink.

Er zat geen muziek in
Ook Marjan Hooge moest vol aan de bak. Net als Snijder bracht zij in beide klassen drie paarden aan de start. Met Savio werd Hooge derde in de ZZ-licht.

Marjan Hooge met Savio

Marjan Hooge werd met Savio derde in de ZZ-licht.
STEGEN.NET

Met Jive wilde Hooge ook in de k√ľr schitteren, maar er bleek geen muziek in te zitten: de CD produceerde geen geluid. Hooge kon haar proef dus niet rijden en moest zich terug trekken.

Marjan Hooge
,,Kant en klaar om met Jive de ring in te gaan, doet de muziek het niet. Raar, al voor het tweede jaar op rij dat mijn muziek het niet doet in Emmen. En normaal werkt het overal. Maar goed, alles geprobeerd met usb.. niks deed.. Toen maar besloten om Jive niet meer te starten, voor savio een noodoplossing, de k√ľr van Paulien Alberts gereden.”

Succesvolle dag Nicky Snijder

Nicky Snijder met Catwalk Sth

Nicky Snijder werd met Catwalk Drents kampioen in de Z2.
STEGEN.NET

Voor Nicky Snijder, vaste ruiter bij Stal Stouwehof, was het een succesvol kampioenschap. Hij werd tweede in de ZZ-licht en won eerder op de avond de Z2 met Catwalk Sth (v. Voice).

Het was een spannende strijd, want Snijder kwam op een totaal van 66,878%, terwijl Marjan Hooge met Fulltime tweede werd met 66,249%. Joanne Westerhof eindigde met Vince als derde.

In de Z1 was Judith Pietersen een klasse apart. Ze pakte zowel de titel als reservetitel met respectievelijk Kop Jansen Chabring en Aurelia van Aveleda. Esther Post greep de titel in de M2 met de fraaie Desperado M en Cecile Smit was in de M1 de beste met Ellini.

Cecile Smit werd met Ellini Drents kampioen in de M1.

Cecile Smit werd met Ellini Drents kampioen in de M1.
STEGEN.NET