Dressuurtop aast bij The Dutch Masters op punten wereldbeker

Share
  • 27 februari 2023 18:49

door: redactie, 27 februari 2023 18:49

📌 DEN BOSCH – The Dutch Masters maakt al vanaf het begin deel uit van de FEI Dressage World Cup en de eerste finale in 1986 werd in de Brabant­hallen verreden. De dressuur­ruiters komen graag naar ’s Her­togen­bosch en dit jaar is dat niet anders.

De Duitse meer­voudige Olympische, wereld- en Euro­pese kampioene Isabell Werth reist wederom naar de Brabant­hallen af met o.a. Emilio 107. In 2007 won zij hier voor de eerste maal de wereld­beker­wedstrijd met Warum Nicht, in 2009 met Satchmo en in 2018 met Emilio 107.

Isabell Werth en Emilio tijdens Indoor Brabant in 2017.
📸 TDM | Digishots .

Momenteel gaat zij aan de leiding in de FEI Dressage World CupTM Western Euro­pean League. Haar land­genoten Benja­min Werndl, die op een vierde plaats staat in de tussen­stand, en Helen Lange­hanen­berg (8e plaats in de tussen­stand) maken de Duitse dele­gatie compleet.

Wereldkampioene Charlotte Fry komt na de wereld­beker­kwalificatie van Londen in decem­ber vorig jaar weer in de wedstrijd­ring met haar topper Glamour­dale. ,,Hij is na Herning in de dekdienst gegaan en moest hierdoor ook in quarantaine voor het buiten­land. Hij heeft natuurlijk ook tussendoor een beetje rust gehad en nu kwam Den Bosch mooi uit in onze planning.”

The Dutch Masters in de Brabant­hallen in Den Bosch wordt in 2023 gehouden van 9 t/m 12 maart. Vier dagen lang spring- en dressuur­wedstrijden op top niveau. Hoogte­punten zijn de Rolex Grand Prix op zondag­middag en de FEI World Cup Dressage Kür op Muziek op zater­dagmiddag.

Zie ook: https://www.thedutchmasters.com/

De Zweed Patrik Kittel staat nu op een redelijk veilige zesde plaats in de tussen­stand, maar zal zeker proberen nog een flink aantal punten te scoren met Forever Young HRH.

Nederlanders

De Nederlandse dressuurruiters zullen onder leiding van Dinja van Liere voor de nodige concurrentie gaan zorgen. Dinja, die twee bronzen medailles won bij de wereldkampioenschappen in Herning vorig jaar en dit jaar de wereld­beker­kwalificatie in Amster­dam wist te winnen, zal Hermès in ’sHertogenbosch starten.

Dinja was in 2022 voor het eerst aan de start in de Brabant­hallen. ,,Het is een mooi concours en alles is goed georga­niseerd. Vorig jaar liep het niet helemaal zoals het gepland was, en ik hoop toch echt dat het deze keer beter gaat.”

Verder zullen Kirsten Brouwer (Foundation), Hans Peter Minder­houd (Glock’s Dream Boy), Marlies van Baalen (Habibi DVB), Marieke van der Puttten (Torves­lettens Tita­nium RS2, coverfoto) en Thamar Zweistra in de start ver­schijnen in de wereldbeker­wedstrijd.

CDI3/CDI1

De 3* en 1* tour hebben een mooi deelnemers­veld en deze zullen op vrijdag­middag en zaterdag­ochtend in de ring verschijnen. Een groot deel van de reeds hier­boven genoemde toppers zullen starten, maar ook de Belgische Jorinde Verwimp zal starten met Charmer en New Berry Z. De Spanjaard Severo Jesus Jurado Lopez rijdt zijn Fürstenglory in de 3* tour. De Neder­landers zijn goed vertegen­woordigd met Devenda Dijkstra, Lynne Maas, Lauren Neville, Karen Nijvelt, Laurens van Lieren, Tommie Visser en Quinty Vossers.

📝 bron: Stegen.net | Persbericht
📸 The Dutch Masters | Digishots