Indoor Brabant: Edward Gal en Madeleine Witte geplaatst voor finale wereldbeker

Share
 • 10 maart 2018 19:15

door: redactie, 10 maart 2018 19:15

blokjeDen Bosch | STEGEN.NET | KNHS

Edward Gal pakte zaterdag de tweede plaats tijdens de wereldbeker dressuur tijdens Indoor Brabant. Hij is daarmee met Glock’s Zonik zeker van deelname aan de finale in Parijs. Dat geldt ook voor Madeleine Witte – Vrees, die met Cennin derde werd.

Edward Gal werd met Glock's Zonik tweede in de wereldbeker bij Indoor Brabant. foto: FEI/Digishots

Edward Gal werd met Glock’s Zonik tweede in de wereldbeker bij Indoor Brabant.
FEI | Digishots

De overwinning in de Brabanthallen was voor de Duitse Isabell Werth met Emilio, met een score van 87,405%. Edward Gal werd tweede op enige afstand met 83,900%.

[perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”#e74c3c” class=”” size=”22″]Edward Gal: ik ben blij met deze progressie[/perfectpullquote]

Edward Gal is blij met de progressie die zijn hengst iedere keer toont. ,,Ik heb Zonik niet in heel veel wedstrijden gestart. We zijn drie keer aan de start gekomen in een wereldbekerkwalificatie en iedere keer was Zonik weer beter. Ik ben echt heel blij met deze progressie. Er zijn best nog wat kleine dingen die beter kunnen, maar het is een jong paard en hij blijft me verbazen.”

Isabell Werth won met Emilio de wereldbeker tijdens Indoor Brabant (archieffoto). foto: Lotta Brundin Gyllensten/LOTTAPICTURES

Isabell Werth won met Emilio de wereldbeker tijdens Indoor Brabant (archieffoto).
FEI | Lotta Brundin Gyllensten

Voor Madeleine Witte-Vrees is Indoor Brabant bijna een thuiswedstrijd en daarmee extra speciaal. ,,Ik heb in het losrijden wat kleine dingen veranderd, en nu wat korter gereden, dat heeft goed uitgepakt en ik ben heel blij met het resultaat. Nu gaan we op naar Parijs voor de finale.” Die finale is op 13 en 14 april.

Emmelie Scholtens stuurde de bloedmooie Apache naar plaats vijf. In het kielzog van de gevestigde orde eindigde wereldbeker debutante en KNHS Talententeamlid Anne Meulendijks met MDH Avanti N.O.P. op een hele knappe zesde plaats.

Veel potentie
Bondscoach Rien van der Schaft kan niet anders dan zeer tevreden aan de rand van de prachtige piste staan. ,,Vandaag is weer getoond wat ik al een tijd zeg: Het gaat goed met de Nederlandse dressuur, we hebben heel veel potentie in huis. En naast de toppers die hier in actie kwamen, hebben we nog een aantal combinaties met vergelijkbare kwaliteit die er aan komen. Voor Anne Meulendijks is het super om hier zo te kunnen debuteren in de wereldbeker, zij maakt waar wat we altijd al in haar zien. Het moet allemaal nog blijken, maar zij is zeker een van de combinaties in de race voor een teamplaats dit jaar.”

 • Uitslag Wereldbekerkwalificatie Dressuur Indoor Brabant 2018
  1. Isabell Werth (Dui) – Emilio, 87.405%
  2. Edward Gal (Oosterbeek) – Glock’s Zonik, 83.900%
  3. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin, 82.555%
  5. Emmelie Scholtens (Gorinchem) – Apache, 80.315%
  6. Anne Meulendijks (Heeze) – MDH Avanti N.O.P., 78.235%
  7. Diederik van Silfhout (Lunteren) – Four Seasons, 76.015%
  10. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Zephyr, 74.920%