Marc Dilasser verrast in WB Gothenburg, Harrie Smolders zesde

Share
  • 26 februari 2023 18:59

door: redactie, 26 februari 2023 18:59

📌 GOTHENBURG – De wereldbeker in Gothen­burg kreeg met Marc Dilasser een ver­rassende winnaar. De Franse ruiter klopte in de barrage drie tegen­standers. Harrie Smolders eindigde als zesde.

Dilasser startte in de barrage als eerste met Arioto du Gevres en hun foutloze rit in 41.02 seconden werd door de drie volgende com­binaties niet meer verbeterd. Pius Schwizer kwam met Vancouver de Lanlore ruim drie­tiende te kort en werd tweede. Plaats drie was voor Lars Bak Andersen met Ethene.

Harrie Smolders kreeg in de omloop een spring­fout met Monaco N.O.P., maar door de hele snelle tijd werd Smolders toch nog zesde. Dat leverde hem nog 11 punten op voor het klasse­ment van de West-Europese league. Smolders heeft na deze laatste etappe in Zweden 40 punten. Daar­mee is hij net niet voor de finale geplaatst, tenzij er nog iemand voor hem afhaakt. Jur Vrieling staat negende.