Finale wereldbeker: pech voor Jur Vrieling, kansen voor Harrie Smolders

Share
  • 7 april 2023 10:59

door: redactie, 7 april 2023 10:59

📌 OMAHA – Harrie Smolders staat voorlopig op de zevende plaats bij de finale van de wereldbeker voor springruiters. De 42-jarige ruiter is daardoor nog volop in de race voor een plaats op het podium. Voor Jur Vrieling zit de wedstrijd er op na een val.

Smolders staat na de tweede wedstrijd op de zevende plaats in het tussenklassement, met uitzicht op de medailles. Smolders begint zaterdag met vijf strafpunten aan de finale, die uit twee rondes bestaat.

Pius Schwizer staat gedeeld aan de leiding met zijn paard Vancouver de Lanlore.

De Zwitser Pius Schwizer en Andreas Schou uit Denemarken gaan aan de leiding. Zij zijn nog altijd foutloos. De Zweedse wereldkampioen Henrik von Eckermann neemt met één strafpunt de derde plaats in.

Smolders, die woensdag foutloos was gebleven in de eerste wedstrijd, gooide er donderdag met Monaco N.O.P. wel een balk af en ontbrak daardoor in de barrage. De Brabander pakte vorig jaar zilver bij de wereldbekerfinale in Leipzig, achter de Zwitserse winnaar Martin Fuchs. In 2016 eindigde Smolders ook als tweede.

Jur Vrieling viel toen zijn paard Long John Silver 3 N.O.P. struikelde. Daardoor is de wedstrijd voor de 53-jarige ruiter uit Holwierde voorbij.

📝 bronnen: KNHS | Stegen.net
📸 FEI | Richard Julliart