Nicole de Leeuw Drents kampioen Z1-dressuur

  • 12 februari 2023 15:08
door: redactie, 12 februari 2023 15:08

📌 ERICA – In Hippisch Centrum Emmen zijn de eerste Drentse titels dressuur verdeeld. In het Z1 eiste Nicole de Leeuw de pro¬≠vinciale titel op. Ze won met Mont¬≠gomery.

Het Z1 was bij de paarden de hoogste klasse waarin de Drentse titels op het spel stonden. Ook de com¬≠binaties in het Z2 en ZZ-licht kwamen in actie, maar zij rijden volgend weekend in Exloo nog hun beslis¬≠sende k√ľr op muziek.

Nicole de Leeuw met Montgomery.

In het Z1 mochten zes finalisten aan de start komen. Nicole de Leeuw eiste met ruime voor­sprong de Drentse titel op. Een knappe prestatie, want de ama­zone uit Ruinen brengt Montgomery nog maar kort uit op dit niveau. Het duo stond bij beide jury­leden aan kop.

Plaats twee in het Z1 was voor Benjamin Bakker met Tornado oet oale Klooster­veen. Marjan Hooge eindigde met Senang HJH op de derde plaats. De nummers één en twee mogen naar het KNHS-kam­pioen­schap in Ermelo.

Bij de pony’s was Marcella Berends weer in topvorm. Zij won de titel in het Z1 cat. D/E met Bono van de Manuhoeve. Bij de kleine pony’s Z1 won Harmke Wesselink met Sophie Bella’s Lio.

📝 bron: Stegen.net
📸 Facebook