Nicole de Leeuw-Vonk wint selectie Drents kam­pioenschap dressuur

Share
  • 9 juni 2024 20:28

door: Steven Stegen, 9 juni 2024 20:28
Exloo
stegen.net

Bij het Hippisch Centrum Exloo zijn de selec­ties ver­reden voor het Drents kam­pioen­schap dressuur. In het ZZ-licht kwam Nicole de Leeuw-Vonk met Mont­gomery als beste com­binatie naar voren.

De kampioenschappen vallen vroeg dit jaar: aanstaande vrijdag en zaterdag staan al de finales gepland, ook bij Hippisch Centrum Exloo. In het ZZ-licht zijn vier combinaties geselecteerd voor de eindstrijd.

Bij de selectie kwam Nicole de Leeuw-Vonk duidelijk naar boven drijven. De amazone van de Milleniumruiters kwam met Montgomery bij beide juryleden aan kop, met een gemiddelde score van 69,714%.

Nicole de Leeuw-Vonk behaalde met Montgomery de hoogste score in het ZZ-licht.

Plaats twee ging naar Marjan Hooge, die met Senang HJH een aansprekende nieuwe troef in handen heeft. Zij behaalden 67,786%. Ook de nummers drie en vier gaan naar de finale. Dat zijn Renee Wittmaekers met Just a Dream en Savannah Pieters met Malidea.

In het Z2 gaan zeven combinaties door naar de finale om de Drentse titel. In de groep werden matige scores behaald. Als beste kwam Nienke Wildeboer uit de verf. Zij behaalde met Brinkhof’s Navajo Rock 64,571%. Daarna volgden José Glas (Damario) en Gwen Verhoef (Mira B). Ook Kyra Hingstman, Benjamin Bakker, Esther van Velzen en Estelle Hilbarnds zijn geselecteerd voor de finale.

Wendy Kuiken zette in het Z1 de hoogste score neer. Met Novian behaalde ze 68,286%. Daarmee nam ze grote afstand van de nummer twee, Marit Leegte met Floris, die 63,857% wist te behalen.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: klik hier

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws