Ruim baan voor jonge springpaarden bij Paard Balkbrug

Share
  • 28 februari 2023 16:43

door: Steven Stegen, 28 februari 2023 16:43

📌 BALKBRUG – Liefhebbers van aan­stormend talent kwamen dins­dag goed aan hun trekken bij Paard Balkbrug. De wed­strijden voor jonge paarden trokken heel veel deel­nemers. Hanna Heet­kamp won het 1-meter parcours op stijl met Nasallo Quality.

Het evenement in de Diamant­hal voor­ziet duide­lijk in een behoefte, name­lijk jonge paarden laten wennen aan een grote hal met een iet­wat spannender entou­rage dan bij veel ruiters thuis. Oftewel: leren, ervaring opdoen en door­groeien naar het serieu­zere werk. Paard Balk­brug voldoet perfect aan die eisen, met een prima inrijhal, een goede wed­strijd­hal met daarin een perfecte bodem en par­coursen die fair gebouwd zijn en makkelijk te rijden zijn.

Sander Naber met Number One vd Kalevallei.

Veel van het jonge grut laat zich probleem­loos door het parcours leiden. De ruiters en ama­zones kennen hun vak en bieden onder­steuning daar waar het nodig is. De jury kan dan ook veel fout­loze ritten noteren in het spring­parcours 1.00 op stijl.

Ook in het enorme deelnemers­veld kan er maar één de winnaar zijn, in dit geval Hanna Heet­kamp met de 5-jarige ruin Nasallo Quality (v. Casallo Z). De amazone van de Heem­ruiters ontvangt 87,5 punten voor haar manier van rijden. Daarmee scoort ze duidelijk hoger dan de nummer twee, Abdissa van der Kamp. Zij behaalde 85 punten in het zadel van Nepal (v. Carrera VDL).

Op zondag werd al het eerste deel verreden van de 1.00. In deze eerste groep was de over­winning voor Demi de Waard met Look at Me met 82,5 punten. Jaimy-lee Rutze werd tweede met Naiky-Karla.

coverfoto: Anouk Vos met Conbirklo Blue PS