Wesley de Boer pakt overwinning op Paard Balkbrug

Share
  • 5 maart 2023 14:00

door: redactie, 5 maart 2023 14:00

📌 BALKBRUG – De Grote Prijs van Paard Balk­brug is zater­dag­avond gewon­nen door Wesley de Boer. De ruiter uit Nieuw­leusen plaatste zich met twee paarden voor de barrage en was met Ica­rinda (v. Etoulon) de beste.

Voor de afsluitende finale in de Dia­mant­hal kwamen 36 com­binaties aan de start. Daar­van wisten er 13 fout­loos te blijven in het basis­parcours. Wesley de Boer had daarbij de luxe dat hij met zowel Icarinda als Kaphira fout­loos bleef en dus dubbele kans had in de barrage.

De Boer ging in de barrage als eerste van start met Ica­rinda en zette een prima rit neer. Alle con­currenten reden zich daar uit­eindelijk op stuk. Vier con­currenten bewezen dat het snelle kon, maar dat ging steeds ten koste van een fout.

En dus werd Wesley de Boer met de merrie Ica­rinda als winnaar van Paard Balk­brug gehuldigd. Plaats twee was voor Rutger Gieske met Hel­dorado. Auke Feen­stra eindigde als derde met Jolineke. Wesley de Boer werd met zijn andere paard Kaphira ook nog fraai vijfde.

Eerder op de dag schreef Marriët Smit-Hoekstra het 1.35 op haar naam met Wadro’s Jerina. Het 1.40 werd gewonnen door Conor Drain met Cove­hill Ellie May. Smit-Hoekstra eindigde in deze wed­strijd als vijfde met Kikkuris Cooper.

📝 bron: Stegen.net
📸 Facebook