‘Bakduivel’ speelt sommige deelnemers parten bij Jumping Tolbert

Share
  • 15 maart 2023 19:36

door: Steven Stegen, 15 maart 2023 19:36

📌 TOLBERT – Jumping Tolbert is in volle gang. De afge­lopen dagen was het ruim baan voor de jonge spring­paarden in de ruime piste van de HJC-manege. Soms gooit de zoge­heten ‘bak­duivel’ roet in het eten.

Paardenmensen weten het: voordat een paard eventueel 1.50 of nog hoger springt moeten er heel wat oefen­rondjes gereden worden. Ervaring opdoen, sterker worden en ook slimmer. Een evene­ment als Jumping Tolbert is er bij uitstek geschikt voor. De jonge paarden leren er veel.

Job Oldenziel met Lucky Voice of Beauty van ‘t Bonnerhof.
📸 Steven Stegen

Voorzitter Helen de Koning kijkt vanaf de VIP-tribune goed­keurend in de ruime hal. Het eve­nement staat als een huis, de ruiters komen graag naar Tolbert. En ze tanken er de nodige er­varing. Soms ook een mindere ervaring, als weer een com­binatie de eind­streep van het parcours van Jos Brinkman niet haalt. Tijdens het progressief 1.10 waren er woens­dag­middag toch wel de nodige ruiters die ‘onvrijwillig afstapten.’

Thomas Gangl met Himona tijdens Jumping Tolbert.
📸 Steven Stegen

De Koning verwoordt het zo: ,,Sommige deel­nemers krijgen blijkbaar te maken met de bak­duivel. De paarden zien iets, zijn onder de indruk en uit de concen­tratie.” Natuurlijk hoort dat er bij. Over de parcoursen, de bodem en de entourage van niet te klagen. EHBO hoeft ook niet in actie te komen. Het enige dat soms wordt gekrenkt is het ego.

Jumping Tolbert komt voort uit de organisatie van het zomer­concours. ,,Toen was het Outdoor Tolbert, maar we wilden ook graag in de winter iets organiseren. Daarom is de naam veranderd.” Het evenement sluit zaterdagavond af met de Grote Prijs.

📝 bron: Stegen.net
📸 Steven Stegen