CSI Twente in 2023 terug op hoog niveau

Share
  • 29 maart 2023 21:37

door: redactie, 29 maart 2023 21:37

📌 GEESTEREN – Met het in ere her­stellen van de vier sterren-status bij het springen, een terug­keer van de basis­sport en een prominente rol voor dressuur lijken de belang­rijkste voor­waarden aan­wezig om het CSI Twente 2023 van woensdag 7 tot en met zondag 11 juni te laten uit­groeien tot een succes­vol en gevarieerd hippisch evene­ment.

,,We verwachten veel goede deelname”, aldus orga­nisator Rob Maat­huis. ,,Ook al omdat een aantal con­coursen dit jaar niet doorgaat of niet op dezelfde data zit als wij.”

In de aanloop naar de 47ste editie is de organi­satie al volop bezig met de voor­­bereidingen. Momen­teel wordt hard gewerkt om het terrein van het Equestrian Park Erve Maat­huis verder te ver­fraaien als land­goed. Zo worden dit voor­jaar nog vijftig tot honderd nieuwe bomen extra aan­geplant en enkele honder­­den meters heg aan­ge­bracht. Ook wordt het hek­­werk verder uitgebreid.

Alle rubrieken bij het springen op internationaal niveau worden gereden op de hoofd­piste met de grasbodem. ,,Voor ons een uniek selling point”, aldus Rob Maathuis. ,,Met Valkens­waard zijn we het enige top­con­cours in ons land dat dit biedt, net als beroemde concoursen in het buiten­land zoals Aken, Calgary, Dublin, Rome, Madrid, La Baule, Mexico City, Hamburg, Hickstead, Wiesbaden en Falsterbo. Ook die worden allemaal op mooie grote graspistes verreden.”

Behalve het CSI4* wordt ook het CSI1* er volledig afgewerkt. Van donderdag tot en met zondag worden er veertien rubrieken verreden over hoogtes van 1,20 tot en met 1,55 meter.

Nadat deze vorig jaar eenmalig op het programma ontbraken, keren de wed­strijden voor de basissport terug op de agenda. Tijdens de ‘talenten­dag’ op woensdag staan de rubrieken over 1,10 meter en de proeven voor vier- en vijfjarige paarden gepland. Het springen over 1,00 meter en voor de pony’s (van 0,50 tot en met 1,20 meter) heeft op zondag plaats. Het onderdeel bixie wordt dan verzorgd door manege Snorrewind uit Markelo.

📝 bronnen: Stegen.net | Persbericht
📸 Marita Steggink