Francisca den Elzen beste paramenner bij stormachtige wedstrijd in Exloo

  • 26 maart 2023 20:11

door: redactie, 26 maart 2023 20:11

📌 EXLOO – Francisca den Elzen heeft de men­wedstrijd voor para­menners in Exloo gewonnen. De menster uit Drouwe­ner­veen bouwde een ruime voor­sprong op. Bij de vier­spannen won IJsbrand Chardon onbe­dreigd.

De wedstrijd kende een groot deel­nemers­veld, maar werd helaas ook geteis­terd door slecht weer. Vooral zater­dag, tijdens de mara­thon, was er sprake van regen, wind en kilte. Toch lieten de deel­nemers zich niet ontmoedigen en ook bleef de bodem goed.

Francisca den Elzen tijdens de marathon.
📸 Bianca Douwes

Francisca den Elzen wont over­tuigend bij het paramennen. Ze was de beste bij de dressuur en in de marathon. Bij de vaardig­heids­proef kon ze zich het ene foutje daarom makkelijk veroor­loven. Met een totaal van 113,33 bleef Den Elzen Dinja Steenkamp (126,41) ruim voor.

Ingmar Veneman uit 2e Exloërmond begon sterk met haar tweede plaats in de dressuur, maar in de marathon verloor ze de aan­sluiting. De foutloze vaardig­heid bracht Veneman nog op plaats vier.

IJsbrand Chardon maakte bij de vier­spannen zijn repu­tatie meer dan waar. Hij won onbedreigd, ondanks twee afgeworpen kegels in het laatste onderdeel. De Fransman Anthony Horde werd tweede.

Harry Streutker eindigde op de zevende en laatste plek, maar toch was de menner uit Coevorden niet ontevreden. Twee weken voor de wedstrijd in Exloo moest Streutker nog op zoek naar een vervangend paard. In Exloo bleek dat de nieuwe formatie snel in de wed­strijd groeide en dat biedt perspectief voor het verdere seizoen.

Bij de tweespannen won Tor van den Berge (Australië) voor de Duitser Max Berlage. De enkelspannen bracht de overwinning voor de Noorse Ingrid Berit Maria Hendriksson.

Ook de bij de vierspannen pony’s was er een duidelijke winnares: Marijke Hammink. Jan de Boer eindigde als tweede. De tweespannen pony’s werd gewonnen door Sietske Flobbe. Gilles Pirotte zegevierde bij de enkelspannen, op zeer korte achterstand gevolgd door Aniek Schuiling.

📝 bron: Stegen.net
📸 Bianca Douwes