Jur Vrieling over verhuizing Indoor Groningen: ‘het wordt nog veel mooier dan het al was’

Share
  • 15 maart 2023 23:14

door: Steven Stegen, 15 maart 2023 23:14

📌 GRONINGEN ‚Äď Springruiter Jur Vrieling is enthou¬≠siast over de ver¬≠huizing van Indoor Gro¬≠ningen naar Martini¬≠plaza. Dat zei de succes¬≠volste ruiter uit de provincie na de bekend¬≠making dat het evenement verkast.

Zoals gemeld heeft de organisatie van Indoor Groningen voor de komende vijf jaar af¬≠spraken met Martini¬≠plaza, met een optie om daarna nog vijf jaar te ver¬≠lengen. ,,We gaan stapje voor stapje vooruit, het is voor ons een enorme ver¬≠betering”, aldus voorzitter Aaldert de Vrieze van de stichting Ruiter¬≠sport Noord-Neder¬≠land.

Aaldert de Vrieze en Willem de Kok van Martiniplaza tekenen de overeenkomst.

Jur Vrieling juicht de stap toe. ,,De stad Groningen is heel wat groter dan Zuid¬≠broek, het is midden in het centrum en zal daardoor ook ander publiek trekken. Ik heb de hallen bekeken en ik moet zeggen: het is schitterend. Het concours wordt mooier dan het ooit was.”

Vrieling ziet Indoor Groningen als een belang¬≠rijk evenement. Veel paarden die nu aan de top meedraaien hebben zich op Indoor Groningen voor het eerst gemani¬≠festeerd. Dat geldt voor mij, maar ook voor veel andere ruiters. Zo’n evene¬≠ment past uitstekend in de opbouw.”

Jur Vrieling vertelt hoe positief hij tegen de verhuizing van Indoor Groningen aankijkt.

Voorzitter De Vrieze toonde zich bij een rondgang door het com¬≠plex zeer tevreden over de voor¬≠zieningen. ,,Licht, geluid, verwarming, het is allemaal prima in orde. In Zuid¬≠broek moesten we zo’n beetje alles zelf voor elkaar zien te krijgen.”

In Martiniplaza wordt de topsport­hal gebruikt voor het springen. De dressuur zal in de hal ernaast zijn, vanwege de benodigde lengte van 60 meter.

Het parkeren voor bezoekers en het stallen van paarden en vracht¬≠wagens lijkt in de stad een flinke uit¬≠daging, maar volgens Willem de Kok van Martini¬≠plaza hoeven daar geen grote zorgen over te bestaan. ,,We kunnen heel veel kwijt onder dak en dat lijkt me ook paard¬≠vriende¬≠lijker dan tenten.”

Of de sfeer uiteindelijk net zo zal zijn als in de Euro¬≠hal in Zuid¬≠broek is afwachten. De hal waar het springen zal zijn wordt als ‘knus’ omschreven. Bij de dressuur zullen de bezoekers er dicht op zitten, zo verwacht amazone Linda Kouwen¬≠hoven. ,,Ik vind dat wel mooi hoor, met de sfeer komt het zeker goed!”

📝 bron: Stegen.net
📸 Steven Stegen