Indoor Veendam blijft lonken naar thuishaven

Share
  • 16 november 2011 10:29

door: Steven Stegen, 16 november 2011 10:29

VEENDAM
Indoor Veendam in de Eurohal in Zuidbroek. Het is een hele mond vol en het leidt ook nu nog tot verwarring. De verhuizing van het evenement leidde destijds tot grotere bloei, maar de wens om terug te keren naar de thuishaven in Veendam leeft, aan de vooravond van de 50e editie, meer dan ooit.

Vrijdagavond wordt dat jubileum groots gevierd, natuurlijk in Veendam. Voorzitter Aaldert de Vrieze presenteert dan het jubileumboek, waaraan de afgelopen maanden keihard is gewerkt. Ongetwijfeld zullen lezers van het boek met weemoed terugdenken aan de rijke historie in de Sorghvliethal in Veendam, de stalling van de paarden bij de Gado en het inspringen in de opblaastent.

Een prijsuitreiking tijdens Indoor Veendam in de Eurohal Zuidbroek.

De verhuizing van Indoor Veendam naar de Eurohal van Van der Valk langs de A7 bij Zuidbroek was ingegeven door verstand en niet door gevoel. En het is achteraf een goede keuze geweest, zo valt steeds te horen binnen het bestuur van de stichting Ruitersport Noord-Nederland. Maar toch is het ‘Veendammer gevoel’ nooit weggeweest. In december 2009 opperde De Vrieze in het openbaar dat hij het zou toejuichen om de 50e editie terug te brengen naar Veendam. Dat is dus niet gelukt.

Toch is het volgens De Vrieze niet ondenkbaar dat Indoor Veendam terug keert naar haar roots. Volgens De Vrieze is er onduidelijkheid over wat Van der Valk voor toekomstbeeld heeft als het gaat om de accommodatie. En dan is het niet onverstandig om eens rond te kijken naar andere opties. De feestavond komende vrijdag zal die sentimenten ongetwijfeld alleen maar versterken.
[Stegen.net]