McLain Ward de beste in zinderende barrage The Dutch Masters

Share
  • 12 maart 2023 19:10

door: redactie, 12 maart 2023 19:10

📌 DEN BOSCH – De Rolex Grote Prijs van ‘s Her­togen­bosch werd bij The Dutch Masters gewonnen door McLain Ward en HH Azur. In een barrage met veel deel­nemers èn veel kwa­liteit was de Ameri­kaan de beste. Lars Kersten werd knap zesde.

De finale van The Dutch Masters in de Brabant­hallen kende een deel­nemers­veld om de vingers bij af te likken. En de vedetten maakten hun repu­tatie meer dan waar. Ondanks de pittige proef wisten 16 com­binaties in de omloop fout­loos te blijven.

McLain Ward legde het parcours net wat sneller fout­loos af (37,86) dan de Fransman Julien Epaillard (38,06) en de Zweed Henrik von Eckermann (38,52). Omdat de Amerikaanse winnaar eerder de Grote Prijs van Genève won, leverde de zege in Den Bosch hem naast het prijzen­geld van 330.000 euro een bonus op van een half miljoen euro. De wed­strijden in Den Bosch en Genève maken deel uit van dezelfde reeks. Als hij in juli ook nog de GP van Aken wint, krijgt hij zelfs een bonus van 1 miljoen euro.

De beste Nederlander was Lars Kersten, die op Hallilea knap zesde werd op 1,19 van de winnaar. De andere Neder­landers in de barrage, Marc Houtzager op Holy Moley en Willem Greve op Grandorado TN N.O.P., werden negende en zestiende.

Compe­titieve barrage

De 23-jarige Kersten reed als laatste van de zes­tien in de barrage fan­tastisch fout­loos met de door zijn vader Pieter gefokte schimmel­merrie Hallilea, maar kon niet aan de supe­rieure tijd van winnaar McLain Ward komen. ,,Het was een abnormaal compe­titieve barrage. Ik had voor mijn gevoel al heel hard gereden. Het zat er niet heel ver van af. Maar ik moet hier echt heel tevreden zijn. Hallilea sprong echt geweldig. Ik heb gepro­beerd om zo snel mogelijk te rijden in de barrage”, aldus Kersten.

Uitslag Rolex Grand Prix ‘s Hertogenbosch, The Dutch Masters – Indoor Brabant, 1.60m
1. McLain Ward (USA), HH Azur (v.Thunder van de Zuuthoeve), 0 – 0, 37.86 sec
2. Julien Epaillard (Fra), Donatello d’Auge (v.Jarnac), 0 – 0, 38.06 sec
3. Henrik von Eckermann (Zwe), King Edward (v.Edward), 0 – 0, 38.52 sec
6. Lars Kersten (Eghel), Hallilea (v.Zirocco Blue VDL), 0 – 0, 39.01 sec
9. Marc Houtzager (Rouveen), Holy Moley (v.Verdi), 0 – 0, 40.41 sec

📝 bron: Stegen.net
📸 Rolex Grand Slam