Noordelijke tuigpaardendag opnieuw in Hippisch Centrum Exloo

Share
  • 26 maart 2023 12:32

door: redactie, 26 maart 2023 12:32

📌 EXLOO – Hippisch Centrum Exloo staat op 15 april in het teken van de Noor­delijke tuig­paarden­dag. Het is al weer de 30e editie van dit eve­nement, dat voor de tweede keer in Exloo is.

Vanaf 13.00 uur tot 20.30 uur wordt een non-stop en zeer afwis­selend pro­gramma afge­werkt met wed­strijden voor tuig­paarden, hackney’s en Friezen. Daar­mee wordt ook het nieuwe seizoen geopend.

Een deelnemer aan de Noordelijke tuigpaardendag in 2022 in Exloo.

De Noordelijke tuig­paarden­dag is al 30 jaar een opmaat voor de jonge tuig­paarden, ook wel nieuwe­lingen genoemd. De meesten maken hier hun officiële wed­strijd­debuut en zullen in ver­schillende groepen strijden om een plaats in de finale voor merries en die voor hengsten en ruinen.

Er is ook ruimte voor show. Marco Boavista van Boavista Equine uit Dalen zal een hele bij­zondere show geven. Marco is geboren Portugal en woont sinds 2018 in het Drentse Dalen. Hij is een man die alle facetten van de paarden­sport kent o.a. dressuur, springen, eventing, mennen en working equitation. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met les­geven en het trainen van paarden voor de dressuur en working equitation. Marco is bonds­coach van het Deense Nationale team WE en met ingang van dit jaar ook trainer en coach van het Neder­lands Junioren­team WE. Met het Nederlandse Juniorenteam zal hij dit jaar deel­nemen aan het WK Working Equitation.

De entree is € 12,00. Kinderen tot en met 12 jaar gratis.

📝 bronnen: Persbericht | Stegen.net
📸 Geert Bouius