Hilde Veenstra Nederlands kampioen Junioren: ‘ik had de goede focus’

  • 30 april 2023 14:33
door: redactie, 30 april 2023 14:33

📌 DEURNE – Hilde Veenstra is Nederlands kampioen bij de Junioren geworden. De amazone uit Drachtstercompagnie pakte de titel met haar schimmel Gideon DLS. Auke Feenstra uit Bontebok werd kampioen bij de Young Riders.

In het slotrondje hield de Veenstra het hoofd koel en was ze er op gebrand om geen fout te maken. Haar schimmel sprong fantastisch en liep alleen een strafpunt voor het overschrijden van de tijd op. Samen met de 0.59 uit het jachtparcours kwam Veenstra uit op het winnende totaal van 1.59 strafpunten.

Hilde Veenstra poseert trots met Gideon DLS na het behalen van de Nederlandse titel bij de Junioren.

Hilde Veenstra was dolblij met haar gouden medaille. ,,Vier jaar geleden won ik zilver bij de Children en dan nu goud in mijn laatste Juniorenjaar, dat kan niet beter. Ik wilde heel graag kampioen worden en ik had een hele goede focus, die heb ik tot de laatste dag kunnen vasthouden. Met de rit van Thijmen na mij heb ik me niet bezig gehouden, ik was al zo blij dat ik weer nul gereden had en dat ik een medaille had. Toen ik hoorde dat ik goud had kon het niet meer stuk.”

Hilde Veenstra: ‘ik kan lezen en schrijven met Gideon DLS’

Hilde is lovend over Gideon DLS, die ze nu zo’n 1,5 jaar rijdt en waarmee ze vorig jaar zevende werd op het NK. ,,Hij had toen hij kwam nog niet heel veel ervaring in de sport, ik heb hem in vrij korte tijd naar het 1.40m gereden. Nu kun je al zien dat we inmiddels echt een combinatie zijn en dat ik kan lezen en schrijven met Gideon, daarom reed ik nu vier rondjes nul. Hij heeft zelfs geen balkje aangeraakt bij het inspringen”, vertelt Hilde trots.

Intussen droomt de Friezin van deelname aan het EK. ,,Ik heb laten zien dat mijn paard in vorm is. Gideon is een super gedreven paard, die altijd naar de overkant wil. Zo’n paard past heel goed bij mij.”

Plaats twee was voor Finn Boerekamp met Calindra met 1.81 strafpunten. Nick Nanning eindigde met Bandia op plaats drie met 2.41. Jorinde Dolfijn pakte de vierde plaats met Ithaca. Thijmen Vos maakte de grootste duikeling in het klassement. Hij ging aan de leiding, maar kreeg in de laatste omloop 14 strafpunten met I’ve got the key.

Auke Feenstra kampioen Young Riders

Auke Feenstra uit het Friese Bontebok kwam, zag en overwon op het Nederlands Kampioenschap Young Riders. In het zadel van zijn 9-jarige merrie Jolineke viel er drie dagen geen balk in de fraaie piste van Green Valley Estate in Deurne. ,,Auke heeft verdiend gewonnen”, concludeert bondscoach Vincent Voorn dan ook. Iris Michels veroverde het zilver door de afsluitende proef te winnen. Mans Thijssen legde beslag op de bronzen medaille.

Feenstra: ,,Ik ben echt superblij dat mijn paard het zo goed deed. Alle dagen nul, dat kon niet beter! Ik heb haar in de voorbereiding op het NK naar twee landelijke concoursen meegenomen. Dit NK kon dan misschien een mooi opstapje zijn naar internationaal rijden”, klinkt het bescheiden uit de mond van Auke Feenstra. Die opzet lijkt geslaagd met deze NK-winst.

Auke rijdt Jolineke nu zo’n twee jaar. ,,Ik heb haar net als mijn andere paard samen met haar fokker, we hebben een mooie samenwerking.” Auke gaat nu toewerken naar de internationale wedstrijd in het Belgische Bonheiden. ,,Daarna moet ik even kijken hoe de rest van het seizoen gaat lopen. Als het EK daarin zit is dat mooi meegenomen. Het is niet per se mijn hoofddoel om daar te rijden, maar deze overwinning helpt zeker mee.”

📝 bronnen: Stegen.net | KNHS