Hilde Veenstra en Hester Klompmaker schitteren in L-klasse

Share
  • 20 december 2018 23:11

door: redactie, 20 december 2018 23:11

🔴 Zuidbroek
Indoor Groningen stond donderdag compleet in het teken van de klasse L. Drie volle groepen deelnemers werkten dubbele rubrieken af. Hester Klompmaker kwam sterk voor de dag, net als Hilde Veenstra, die zelfs drie rubrieken wist te winnen.

Klompmaker startte Jack Daniels (Numero Uno x Manhattan) in de eerste groep en de ervaren Friese amazone nam in het klassieke parcours de vierde plaats in. Lianne Korstanje won deze proef met Balouca. In het twee fasen parcours van deze groep won Hester Klompmaker. Ze had bij de prijsuitreiking haar dochter aan haar zijde, want Jorinde Dolfijn pakte met Ardy de tweede plaats.

Hilde Veenstra met Bikker.
Hilde Veenstra met Bikker (archieffoto).

In groep twee werden beide wedstrijden met ruime voorsprong gewonnen door Hilde Veenstra en haar After Pleasure Toltien. De combinatie is de laatste tijd duidelijk in vorm. Het verschil met nummer twee Lammie Teunissen (De Boer Horsetrucks Hirpina) was ruim drie seconden. Nicole Eggens werd met Isabella S derde. Hilde Veenstra won ook nog een parcours in het zadel van Bikker K.

Nathalie Hof schreef de openingswedstrijd van groep drie op haar naam. Ook haar voorsprong op de concurrentie was groot. Hof won dit parcours met Zandokan. Renske Geertman nam met Ilina W de tweede plaats voor haar rekening.