Jur Vrieling blijft aan kop op spannend NK springruiters

Share
  • 29 april 2023 11:48

door: redactie, 29 april 2023 11:48

📌 DEURNE – Jur Vrieling blijft aan kop in de strijd om het NK springen. De ruiter uit Holwierde bleef in het tweede onderdeel foutloos met Fiumicino van de Kalevallei.

Vrieling pakte vrijdag met zijn foutloze rit de zesde plaats in het tweede onderdeel. Donderdag won de Groningse ruiter het eerste parcours. Zondag valt de beslissing.

Maikel van der Vleuten won met O’Bailey van het Brouwershof de rubriek van vrijdag, waarin hij met Luigi D’Eclipse ook nog eens tweede werd. Met Luigi D’Eclipse is hij bovendien vooralsnog de voornaamste uitdager van Vrieling in de totaalstand.

In het klassement staat Harrie Smolders met Uricas van de Kattevennen op de derde plaats. De verschillen zijn dusdanig klein, dat nog meerdere combinaties in aanmerking komen voor de titel.

Vrieling was in 2012 voor de laatste keer nationaal kampioen, Van der Vleuten in 2014. Vrieling was in 2012 voor de laatste keer nationaal kampioen, Van der Vleuten in 2014. Willem Greve is de regerend kampioen, na zijn zege met Highway vorig jaar. Greve komt dit jaar niet aan de start.

Startlijsten en uitslagen: NK Springen 2023 – Deurne (equipe.com)

📝 bron: Stegen.net