archief
contact
+31 6 53239630

NK Mierlo: Maureen Bonder wint 1.40, Leon Thijssen leidt bij senioren

MIERLO — Jur Vrieling is op de twee­de dag van het NK sprin­gen flink terug­ge­zakt. De titel­ver­de­di­ger, die donder­dag het eerste onder­deel won, liep nu 13 straf­pun­ten op met VDL Bubalu. Leon Thijssen leidt in het klas­se­ment. Maureen Bonder won vrij­dag de 1.40-rubriek na een mooie rit met Alex. 
Maureen Bonder

MIERLO

Maureen Bonder heeft vrij­dag een super pres­ta­tie gele­verd door met Alex de 1.40-rubriek te winnen. Bij de seni­o­ren heeft Gert-Jan Bruggink het twee­de onder­deel gewon­nen, nadat titel­ver­de­di­ger Jur Vrieling donder­dag de eerste rubriek pakte. Leon Thijssen leidt in het klassement.

De 1.40-rubriek van vrij­dag­mor­gen was dik bezet, met zo’n 70 combi­na­ties aan de start. Het klas­sie­ke parcours werd gelijk op tijd verre­den. Maureen Bonder ging van meet af aan razend­snel aan de slag met Alex en de Drentse amazo­ne pers­te er een tijd uit van 67,25. Daarmee hield ze Liza Tiebot (Winchester — 67,38) en Dennis Evertse (Carento — 67,48) achter zich.

NK seni­o­ren

Bij het NK voor seni­o­ren liep het op de twee­de dag voor Jur Vrieling niet zoals hij had gehoopt. De titel­ver­de­di­ger begon donder­dag met een mooie over­win­ning, maar in het twee­de onder­deel liep de ruiter uit Holwierde met VDL Bubalu 13 straf­pun­ten op. Dat bete­ken­de plaats 34, terwijl Jur’s vrien­din Suzanne Tepper 35e werd met Labor’s Wonderboy.

Gert-Jan Bruggink won het twee­de onder­deel. In het parcours direct op tijd zette Bruggink met Primeval Dejavu de winnen­de tijd van 76,78 op het score­bord. Vincent Voorn eindig­de als twee­de met Gestion Priamus X (77,23), gevolgd door Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen met Cerona HS (78,13).

Na twee onder­de­len staat Leon Thijssen aan de leiding in de tussen­stand. Hij bleef vrij­dag fout­loos met Harthago en zette eerder bij het jacht­sprin­gen ook een mooie pres­ta­tie neer. Thijssen werd daar­in twee­de achter Vrieling en staat nu op een totaal van 0,34 straf­pun­ten. Vincent Voorn neemt de twee­de plaat in met 0,54.

Tussenstand NK sprin­gen 2013 na twee onderdelen
1. Leon Thijssen, Harthago, 0,34
2. Vincent Voorn, Gestion Priamus Z, 0,54
3. Gert-Jan Bruggink, Primeval Dejavu, 1,04
4. Jeroen Dubbeldam, Utascha SFN, 1,56
5. Leon Thijssen, Tyson, 1,91

gerelateerde berichten
Total
0
Share