NK Mierlo: Maureen Bonder wint 1.40, Leon Thijssen leidt bij senioren

  • 19 april 2013 18:40
door: redactie, 19 april 2013 18:40

MIERLO

Maureen Bonder heeft vrijdag een super prestatie geleverd door met Alex de 1.40-rubriek te winnen. Bij de senioren heeft Gert-Jan Bruggink het tweede onderdeel gewonnen, nadat titelverdediger Jur Vrieling donderdag de eerste rubriek pakte. Leon Thijssen leidt in het klassement.

De 1.40-rubriek van vrijdagmorgen was dik bezet, met zo’n 70 combinaties aan de start. Het klassieke parcours werd gelijk op tijd verreden. Maureen Bonder ging van meet af aan razendsnel aan de slag met Alex en de Drentse amazone perste er een tijd uit van 67,25. Daarmee hield ze Liza Tiebot (Winchester – 67,38) en Dennis Evertse (Carento – 67,48) achter zich.

NK senioren

Bij het NK voor senioren liep het op de tweede dag voor Jur Vrieling niet zoals hij had gehoopt. De titelverdediger begon donderdag met een mooie overwinning, maar in het tweede onderdeel liep de ruiter uit Holwierde met VDL Bubalu 13 strafpunten op. Dat betekende plaats 34, terwijl Jur’s vriendin Suzanne Tepper 35e werd met Labor’s Wonderboy.

Gert-Jan Bruggink won het tweede onderdeel. In het parcours direct op tijd zette Bruggink met Primeval Dejavu de winnende tijd van 76,78 op het scorebord. Vincent Voorn eindigde als tweede met Gestion Priamus X (77,23), gevolgd door Hendrik-Jan Schuttert uit Ommen met Cerona HS (78,13).

Na twee onderdelen staat Leon Thijssen aan de leiding in de tussenstand. Hij bleef vrijdag foutloos met Harthago en zette eerder bij het jachtspringen ook een mooie prestatie neer. Thijssen werd daarin tweede achter Vrieling en staat nu op een totaal van 0,34 strafpunten. Vincent Voorn neemt de tweede plaat in met 0,54.

Tussenstand NK springen 2013 na twee onderdelen
1. Leon Thijssen, Harthago, 0,34
2. Vincent Voorn, Gestion Priamus Z, 0,54
3. Gert-Jan Bruggink, Primeval Dejavu, 1,04
4. Jeroen Dubbeldam, Utascha SFN, 1,56
5. Leon Thijssen, Tyson, 1,91