Jur Vrieling laat Nederlandse titel glippen, Maikel van der Vleuten kampioen

Share
  • 30 april 2023 19:17

door: redactie, 30 april 2023 19:17

📌 DEURNE – Twee dure fouten deden Jur Vrieling bij het NK springen van het podium duiken. Vrieling voerde tot de laatste ronde het klassement aan, maar zakte naar plaats vijf. Maikel van der Vleuten werd kampioen.

De slotdag van het NK springen senioren bracht nog de nodige verschuivingen in het klassement, dankzij twee uitgekiende omlopen van Louis Koninckx. De spanning bleef tot het laatste moment groot, zeker nadat Maikel van der Vleuten met O’Bailey vh Brouwershof foutloos was gebleven en daarmee op totaal 2.88 strafpunten eindigde.

Daarmee legde Van der Vleuten de druk bij Jur Vrieling neer, die zijn laatste ronde met Fiumicino van de Kalevallei startte met een compleet schone lei. De ruiter uit Holwierde had het daarmee zelf in de hand, maar al vroeg in het parcours rolde er een balk en daar bleef het niet bij. Vrieling liet uiteindelijk acht strafpunten noteren en zakte daarmee van het podium naar plaats vijf.

Achter kampioen Maikel van der Vleuten eindigde Kim Emmen knap op de tweede plaats met Island VG. Harrie Smolders maakte met Uricas vd Kattevennen de top drie compleet.

Van der Vleuten was in 2014 ook al eens nationaal kampioen. Hij volgt Willem Greve op, die nu wegens een blessure niet van de partij kon zijn.

Einduitslag NK springen senioren 2023

ruiterpaardstr pnt
1.Maikel v.d. Vleuten
🇳🇱
O’Bailey vh Brouwershof
v. Contact van de Heffinck
2.88
2.Kim Emmen
🇳🇱
Island V G
v. Zirocco Blue VDL
3.40
3.Harrie Smolders
🇳🇱
Uricas vd Kattevennen
v. Uriko
5.38
4.Leopold van Asten
🇳🇱
VDL Groep Iron Z
v. Charisma Z
7.32
5.Jur Vrieling
🇳🇱
Fiumicino van de Kalevallei
v. Plot Blue
8.00

📝 bron: Stegen.net