Grand Prix U25 bij CDI Exloo prooi voor Marten Luiten

Share
  • 5 mei 2023 19:13

door: Steven Stegen, 5 mei 2023 19:13

📌 EXLOO – Marten Luiten wist vrijdag bij het CDI Exloo ook de Grand Prix U25 met zijn paard Fynona te winnen. Wel was het verschil met de concurrentie nu minder groot dan donderdag.

De weersomstandigheden zaten voor Luiten zeker niet mee. Nadat hij nog enigszins droog had kunnen inrijden begon tijdens zijn proef in de hoofdring de regen steeds harder te vallen.

CDI Exloo 2023 Marten Luiten
Marten Luiten en Fynona tijdens hun Grand Prix U25 bij CDI Exloo.
📸 Steven Stegen

Toch wist de ruiter uit Winschoten met zijn 13-jarige merrie Fynona (Ampère x Gribaldi) de focus goed te houden. Met veel gevoel en in een mooie balans ging de combinatie door de baan. In de serie wissels sloop een foutje. Luiten kwam uit op een gemiddelde van 72,265%.

Daarmee bleef hij net voor op de Deense Thea Bech, die met de KWPN’er Dionisos (v. Spielberg) tot een resultaat van 72,008% wist te komen. Plaats drie was voor Quinty Vossers met Hummer met precies 70%.

Young Riders

De jury heeft genoten van de kwaliteitsvolle paarden in de landenproef voor Young Riders. De weersomstandigheden waren niet ideaal maar Robin Heiden liet toch een mooie proef zien met haar Gasmonkey (v. Tuschinski) en dat leverde een score van 71.275% op. Gasmonkey liep mooi bovenin en liet een verzameld beeld zien met als hoogtepunten de constante aanleuning en mooi gesprongen pirouettes.

Ook de nummer twee Chiel van Bedaf liet een constante proef met mooie zijgangen zien met zijn krachtige Key-West Texel (v. Glock’s Toto jr.). Dat resulteerde in een score van 70.294%.

📝 bron: Stegen.net