Julian de Boer heerst in geweldige Grote Prijs CH Eext

Share
  • 29 mei 2023 19:47

door: Steven Stegen, 29 mei 2023 19:47

📌 EEXT – De Grote Prijs van het 92e CH Eext is gewonnen door Julian de Boer met Isis. In een geweldige en spannende barrage klopte De Boer elf tegenstanders in de barrage van het 1.40, onder wie de amazone van de dag Marriët Smit-Hoekstra, die nu derde werd en het 1.35 won.

Het CH Eext was zonovergoten, druk bezocht, sfeervol en kende fantastische sport. ,,Ik zou niet weten wat er beter had gekund”, blikte voorzitter Marten Hilbolling van CH Eext tevreden terug.

Julian de Boer en Isis tijdens hun winnende rit op CH Eext.

En daarmee sloeg hij de spijker op z’n kop, want CH Eext beleefde een fantastische slotdag, met een geweldige 1.40-finale om de Grote Prijs. Om met de woorden van omroeper Bert de Ruiter te spreken: het leek wel een finale van de wereldbeker.

Julian de Boer over zijn zege in Eext.

Zo voelden de ruiters dat ook. ,,Wat een sfeer en wat een strijd en dat terwijl het prijzengeld niet eens idioot hoog is. Hier wil je gewoon rijden”, blikte Daan van Geel terug. Hij eindigde knap als vierde in de finale met Idaloma. ,,Ik ben niet tot het uiterste gegaan, er werd zo hard gereden, daar kon ik niet tegenop”, zei de ruiter uit Gees.

Marriët Smit-Hoekstra super

In de barrage streden 12 combinaties om de eerste prijs van 500 euro. Martriët Smit-Hoekstra leverde een super prestatie, want de Friese amazone plaatste zich met al haar drie paarden voor de barrage, nadat ze eerder op de middag al het 1.35 en het 1.30 had gewonnen. Smit Hoekstra streed voor wat ze waard was, maar nu moest ze het doen met de derde plaats op Duco Z. ,,Ik heb het geprobeerd, maar de concurrentie was nu gewoon sneller.”

Marriët Smit-Hoekstra won metWadro’s Jerina de finale 1.35.

Het leek er op dat CH Eext met Abdullah Al-Sharbatly een winnaar van buiten de grens zou krijgen. De ruiter uit Saoedi-Arabië kwam met meerdere paarden sterk voor de dag en zette in de Grote Prijs een scherpe rit neer met zijn schimmel Dancing Wolf. Maar het was Julian de Boer die met zijn merrie Isis de strijd in zijn voordeel besliste en de zege in Nederland hield.

De Boer: ,,Ik was helemaal niet van plan om Isis zo snel rond te sturen, maar ze voelde erg goed en eigenlijk liep het als vanzelf”, blikte hij terug. Julian de Boer woont in Emmen en heeft sinds kort zijn stal in Odoorn. ,,Door de geboorte van onze zoon heb ik even rustig aan gedaan, maar ik ben terug en er zitten belangrijke wedstrijden aan te komen.”

Foto’s bekijken en bestellen: klik hier

Uitslag Grote Prijs 1.40 CH Eext 2023

ruiterpaardstr pnt
1.Julian de Boer
🇳🇱
Isis
v. Cardento
0-36.54
2.Abdullah Al-Sharbatly
🇸🇦
Dancing Wolf
v. My Lord Carthago
0-36.81
3.Marriët Smit-Hoekstra
🇳🇱
Duco Z
v. Dakar TN
0-37.07
4.Daan van Geel
🇳🇱
Idaloma
v. Zirocco Blue VDL
0-37.81
5.Marriët Smit-Hoekstra
🇳🇱
Kikkuris Cooper
v. Caretino
0-38.34