Marlies van Baalen en Marjan Hooge schitteren op CDI Exloo

Share
  • 4 mei 2023 23:43

door: redactie, 4 mei 2023 23:43

📌 EXLOO – Marlies van Baalen was op de eerste dag van CDI Exloo oppermachtig in de Grand Prix. De amazone uit Brakel won met Habibi DVB en werd met Go Legend (coverfoto) tweede. Marjan Hooge uit Ees won bij de 6-jarigen met Don Diny.

Van Baalen reed met hun eigen fokproduct Habibi DVB (v. Blue Hors Don Schufro) een harmonieuze proef met een sterke passage en piaffe tour en de series in galop waren van hoog niveau. Met een mooie score van 73.978% was de overwinning een feit.

Ook met haar andere paard Go Legend (v. Totilas) was ze zeer succesvol. Go Legend is lange tijd niet fit geweest en vandaag was zijn rentree. Marlies merkte dat Go Legend er zin in had en heeft een fijne proef laten zien met een sterke passage, piaffe en mooie galoppirouettes. Met en score van 72.522% kwam Marlies erg blij de ring uit. Marlies was dankbaar voor de hulp van haar trainster Rieky Young die haar vandaag super heeft geholpen.

Het podium werd vandaag compleet gemaakt door Hans Peter Minderhoud. Een sterke proef waarbij de progressie van Invictus (v. Jack Sparrow) opviel. Invictus is een stoer paard met veel front die erg goed past bij Hans Peter aldus de jury. De sterke passage, piaffe en de pirouettes in galop waren de hoogtepunten in zijn proef. Met een score van 72.239% werd deze combinatie derde.

Don Diny beste 6-jarige

In de rubriek voor 6-jarige paarden was de merrie Don Diny (v. Don Noblesse) de sterkste en behaalde onder het zadel van Marjan Hooge een mooie score van 83.200%.

Marjan Hooge won met Don Diny de wedstrijd voor 6-jarigen bij CDI Exloo.
📸 CDI Exloo | Digishots

De jury was onder de indruk van de elegante merrie en roemde de souplesse, afdruk en mooie balans. Hooge was in de wolken, zo liet ze op Facebook weten. ,,Ze is in twee maanden tijd van M2- naar Z2-niveau gegroeid, dat doet ze toch maar ‘even’. En het was ook nog eens haar eerste buitenwedstrijd.”

📝 bron: Stegen.net | persbericht | facebook
📸 CDI Exloo | Digishots