Nederlandse springruiters winnen opnieuw Nations Cup op CHIO Rotterdam

Share
  • 24 juni 2023 17:23

door: redactie, 24 juni 2023 17:23

📌 ROTTERDAM – De Nederlandse springruiters gingen bij het CHIO in eigen land op herhaling. De equipe won net als vorig jaar de Nations Cup. Harrie Smolders reed dubbel nul.

De winnende ploeg van bondscoach Jos Lansink bestond uit Jur Vrieling (Long John Silver), Leopold van Asten (Iron Z), Maikel van der Vleuten (O’Bailey) en Harrie Smolders (Monaco).

Harrie Smolders en Jur Vrieling vallen elkaar in de armen na de overwinning in de Nations Cup op het CHIO Rotterdam.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Smolders leverde de belangrijkste bijdrage aan de overwinning door met Monaco N.O.P. twee keer een foutloze ronde te rijden. Jur Vrieling kreeg een foutje in de eerste omloop, maar bleef foutloos in de tweede ronde. Ierland eindigde als tweede, voor Duitsland.

Jur Vrieling en Long John Silver N.O.P. tijdens het CHIO Rotterdam.
📸 FEI | Leanjo de Koster

Lansink toonde zich uitermate tevreden. ,,Dit is een fantastisch resultaat. En het had zelfs nog beter gekund, als Maikel in de tweede manche niet dat pechfoutje had gemaakt. We hebben goede ruiters en die ruiters hebben sterke zenuwen. Dat is vandaag weer gebleken. Harrie was geweldig. We weten dat hij het kan op beslissende momenten, zelfs als de druk voor eigen publiek heel groot is. Hij heeft het vandaag weer eens bewezen.”

Het slot was ongekend spannend. De laatste ruiter van de Ieren maakte een fout, waardoor dat land naar 8 strafpunten zakte. Nederland won vervolgens met 6 strafpunten.