archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse springruiters onnavolgbaar in Nations Cup Falsterbo

FALSTERBO – De Nederlandse springruiters hebben bij de Falsterbo Horse Show de Nations Cup gewonnen. De equipe van Rob Ehrens bleef op nul strafpunten staan en lijkt zeker van de finale. Gerco Schröder hoefde niet eens in actie te komen.
Harrie Smolders met Emerald
Harrie Smolders reed met Emerald twee keer foutloos. (archief) HARRIESMOLDERS.COM

FALSTERBO | STEGEN.NET

De Nederlandse springruiters hebben vrijdag de FEI Furusiyya Nations Cup in Falsterbo gewonnen. Door de zege in deze landenwedstrijd tijdens de Falsterbo Horse Show is Oranje zo goed als zeker van deelname aan de finale in Barcelona.
Harrie Smolders met Emerald
Harrie Smolders reed met Emerald twee keer foutloos. (archief)
HARRIESMOLDERS.COM

De punten die de Nederlandse ploeg in Zweden verzamelde waren meer dan welkom. De ploeg van Rob Ehrens won overtuigend met zes foutloze ritten en streek daarmee 64.000 euro aan prijzengeld op. De thuisploeg Zweden werd met vier strafpunten gedeeld tweede met Duitsland.

Het waren Harrie Smolders met Emerald, Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. en Leopold van Asten met VDL Groep Zidane die in beide manches geen fouten maakten. Dat betekende dat Gerco Schröder als laatste van de vier helemaal niet in actie hoefde te komen met Glock’s Cognac Champblanc.

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Falsterbo 2015
1. Nederland, 0 strafpunten
Harrie Smolders, Emerald, 0 – 0
Maikel van der Vleuten, VDL Groep Verdi TN N.O.P. 0 – 0
Leopold van Asten, VDL Groep Zidane, 0 – 0
Gerco Schröder, Glock’s Cognac Champblanc, ng – ng
2. Duitsland, 4
2. Zweden, 4
4. Zwitserland, 12
5. Spanje, 14

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel