Nederlandse springruiters winnen landenwedstrijd CHIO Rotterdam

Nederlandse springruiters winnen landenwedstrijd CHIO Rotterdam

2 juli 2021 21:01 0

Door Steven Stegen
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Rotterdam
📝 paardensportnoord
📸 FEI | Leanjo de Koster

De Nederlandse springruiters hebben vrijdagavond bij het CHIO van Rotterdam de Nations Cup gewonnen. Bij de equipe van Oranje was Maikel van der Vleuten de uitblinker. Hij reed met Beauville Z dubbel foutloos.

De ontknoping in het Kralingse Bos was ongekend spannend. Vooral de tijdfout die Marc Houtzager tot twee keer toe kreeg met Sterrehof’s Dante N.O.P. leek roet in het eten te gaan gooien, terwijl Houtzager in de tweede omloop ook nog een echte pechfout kreeg in een verder sublieme rit.

Uitblinker

Michael van der Vleuten (foto), die als eerste reed voor het Nederlandse team, was de uitblinker. Met Beauville Z zette hij twee prachtige foutloze rondes neer. Ook Willem Greve wist met Zypria S N.O.P. te imponeren, met twee keer geen fouten en alleen een tijdfout in de tweede ronde.

Frank Schuttert leverde in beide omlopen het weg te strepen resultaat. In de eerste ronde maakte hij met Lyonel D één foutje, in de tweede ronde vielen er drie balken en oogde de op het laatste moment opgeroepen ruiter wat gespannen. Schuttert verving in Rotterdam Harrie Smolders, die een rib heeft gebroken.

Met een totaal van 7 strafpunten won Oranje de landenwedstrijd voor Zweden, dat 9 strafpunten opliep. Frankrijk werd derde met 12, nadat zij lange tijd aan kop gingen.

Deel dit bericht