archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse spring­rui­ters win­nen lan­den­wed­strijd CHIO Rotterdam

ūüďĆ ROTTERDAM ‚ÄĒ De Nederlandse spring¬≠rui¬≠ters heb¬≠ben vrij¬≠dag¬≠avond bij het CHIO van Rotterdam de Nations Cup gewon¬≠nen. Bij de equipe van Oranje was Maikel van der Vleuten de uit¬≠blin¬≠ker. Hij reed met Beauville Z dub¬≠bel foutloos. 
CHIO Rotterdam Nations Cup

ūüďĆ Rotterdam
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord
ūüďł FEI | Leanjo de Koster

De Nederlandse spring­rui­ters heb­ben vrij­dag­avond bij het CHIO van Rotterdam de Nations Cup gewon­nen. Bij de equipe van Oranje was Maikel van der Vleuten de uit­blin­ker. Hij reed met Beauville Z dub­bel foutloos.

De ont¬≠kno¬≠ping in het Kralingse Bos was onge¬≠kend span¬≠nend. Vooral de tijd¬≠fout die Marc Houtzager tot twee keer toe kreeg met Sterrehof‚Äôs Dante N.O.P. leek roet in het eten te gaan gooien, ter¬≠wijl Houtzager in de tweede omloop ook nog een echte pech¬≠fout kreeg in een ver¬≠der sublieme rit. 

Uitblinker

Michael van der Vleuten (foto), die als eer­ste reed voor het Nederlandse team, was de uit­blin­ker. Met Beauville Z zette hij twee prach­tige fout­loze ron­des neer. Ook Willem Greve wist met Zypria S N.O.P. te impo­ne­ren, met twee keer geen fou­ten en alleen een tijd­fout in de tweede ronde.

Frank Schuttert leverde in beide omlo­pen het weg te stre­pen resul­taat. In de eer­ste ronde maakte hij met Lyonel D één foutje, in de tweede ronde vie­len er drie bal­ken en oogde de op het laat­ste moment opge­roe­pen rui­ter wat gespan­nen. Schuttert ver­ving in Rotterdam Harrie Smolders, die een rib heeft gebroken.

Met een totaal van 7 straf­pun­ten won Oranje de lan­den­wed­strijd voor Zweden, dat 9 straf­pun­ten opliep. Frankrijk werd derde met 12, nadat zij lange tijd aan kop gingen.

gerelateerde berichten
Total
2
Share