Willem Greve en Highway TN imponeren in Grote Prijs CHIO Rotterdam

Share
  • 25 juni 2023 20:04

door: redactie, 25 juni 2023 20:04

📌 ROTTERDAM – De Grote Prijs van het CHIO Rotterdam is op magistrale wijze gewonnen door Willem Greve. Als laatste starter van de elf deelnemers in de barrage bleek de ruiter uit Markelo de beste met de hengst Highway M TN.

Als laatste kanshebber in de barrage verpulverde Willem Greve de toptijd van de Ier Daniel Coyle. Wat een geweldig succes voor TeamNL dat zes van de elf combinaties in de barrage leverde. Aurelien Leroy (FR) werd met Croqsel de Blaignac derde. Kars Bonhof eindigde met Hernandez TN, net als Highway M TN in bezit van Team Nijhof, op de vierde plaats. Hij reed een veilige rit op safe.

Willem Greve op de bovenste trede van het podium. Geweldig. Maar wat een mooi succes voor de Nederlandse springsport. Na de overwinning in de Nations Cup op vrijdag nu ook de Grote Prijs met Oranje boven.

Kars Bonhof dus vierde, Sanne Thijsen en Hi There vijfde, Jur Vrieling zesde met Fiumicino van de Kalevallei, Harrie Smolders met de fantastisch springende Uricas vd Kattevennen zevende en Kevin Jochems met Cassilas van de Helle op plaats tien.

Greve: ,,Ik zag de eerste twee ruiters in de barrage en moest toen richting losrijpiste. Ik besprak onderweg mijn strategie met Jos Lansink. Ik kon gaan voor een veilige foutloze ronde en dan waarschijnlijk de tijd van Daniel niet verslaan of gaan voor alles of niets en risico nemen. Ik heb voor het laatste gekozen en het werkte.”

Willem Greve:

“Dit is een dag om nooit te vergeten”

,,Iedereen heeft zijn dromen en één van mijn dromen was deze klassieker in eigen land winnen”, zei Greve. ,,Die droom is nu uitgekomen. Voor mij is dit een dag om nooit te vergeten. Het is altijd speciaal om een vijfsterren Grote Prijs te winnen, maar nog eens extra bijzonder als dat lukt in eigen land. De sfeer was fantastisch en ik ben heel blij hier als winnaar te staan. Highway is een ongelooflijke vechter. Hij gaat echt voor me door het vuur. Soms is dat wat moeilijk te managen, maar hij geeft alles.”

Yves Houtackers, directeur sportief springen, was blij met het springprogramma dit jaar. ,,Deze ontknoping was geweldig maar ik ben ook blij met de rest van het programma. Dit jaar hebben we de CSI2* wedstrijden geïntroduceerd voor jonge springtalenten en het lijkte erop dat het een succes is.”

Algemeen directeur Ron Voskuilen was ook zeer tevreden met deze 74ste editie. ,,Met zo’n finale aan het eind van vijf dagen mooie sport kan het bijna niet beter. We hadden een vol stadion en een waanzinnige sfeer. Zo’n duizend mensen hebben keihard gewerkt om dit evenement tot stand te brengen. Laten we samen dit succes vieren en dan gaan werken aan de volgende editie, een jubileumeditie want het is volgende jaar de 75ste editie. Dat gaan we vieren.”

Uitslag Grote Prijs van CHIO Rotterdam 2023

  1. Willem Greve (Markelo), Highway M TN (v.Eldorado van de Zeshoek), 0 – 0, 39.57 sec
  2. Daniel Coyle (Ier), Legacy (v.Chippendale Z), 0 – 0, 40.47 sec
  3. Aurelien Leroy(Fra), Croqsel de Blaignac (v.Ugano Sitte), 0 – 0, 44.26 sec
  4. Kars Bonhof (Epe), Hernandez TN (v.Kannan), 0 – 0, 47.92 sec