Jeroen Dubbeldam ontbreekt op CHIO Rotterdam na verkoop Oak Grove’s Carlyle

Share
  • 18 juni 2021 12:08

door: redactie, 18 juni 2021 12:08

📌 Rotterdam
📝 KNHS | paardensportnoord

Jeroen Dubbeldam is de opvallende afwezige bij het CHIO Rotterdam, dat van 1 tot en met 4 juli op stapel staat. Dubbeldam kan niet meer beschikken over Oak Grove’s Carlyle, die is verkocht.

De Olympisch kampioen van 2000 reed twee weken geleden met Oak Grove’s Carlyle nog mee in de Nations Cup van Sankt Gallen. Inmiddels is Carlyle verkocht en wordt deze uitgebracht door de Ier Daniel Coyle.

Intussen heeft bondscoach Rob Ehrens het Nederlandse team bekend gemaakt dat zal starten in de Longines FEI Nations Cup op 2 juli. Het team ziet er als volgt uit:

Maikel van der Vleuten (Someren) – Beauville Z (v.Bustique)
Harrie Smolders (Lage Mierde) – Dolinn N.O.P. (v.Cardento)
Marc Houtzager (Rouveen) – Sterrehof’s Dante N.O.P. (v.Canturano I)
Willem Greve (Markelo) – Zypria S N.O.P. (v.Canturo)

Tien landen komen aan start. Voor de landen die in Tokio deelnemen is deze wedstrijd de laatste serieuze test voorafgaand aan de Olympische Spelen.

Voor bondscoach Rob Ehrens is het zijn laatste observatiewedstrijd van de Nederlandse springruiters. Na het CHIO, met de Nations Cup op vrijdag en de Longines Grote Prijs van Rotterdam op zondagmiddag 4 juli, zal de ervaren keuzeheer zijn definitieve acht namen van vier ruiters en vier paarden bekend moeten maken. Op maandag 5 juli is de uiterlijke datum dat die namen bij de FEI en bij NOC*NSF aangemeld moeten zijn.

Veertien Nederlanders

Tijdens CHIO Rotterdam komen veertien Nederlandse springruiters aan start. Naast de vier genoemde teamleden zijn dat: Jur Vrieling, Wout Jan van der Schans, Sanne Thijsen, Frank Schuttert, Kevin Jochems, Demi van Grunsven, Michael Greeve, Kim Emmen, Bart Bles en Jack Ansems.