Zwitserse springruiters winnen op CHIO Aken, Nederland achtste

Share
  • 29 juni 2023 23:27

door: redactie, 29 juni 2023 23:27

📌 AKEN – De Zwitserse springruiters wonnen donderdagavond de landenwedstrijd op het CHIO Aken. Nederland stelde teleur. De equipe van bondscoach Jos Lansink eindigde op de achtste en laatste plaats.

De Zwitsers wonnen de wedstrijd overtuigend, met een totaal van slechts vier strafpunten over de twee omlopen. Martin Fuchs en Steve Guerdat bleven dubbel foutloos. Niklaus Schurtenberger liet 4 en 23 strafpunten noteren (wegstreepresultaat) en Edouard Schmitz kwam met 8 (wegstreep) en 0 over de eindstreep.

De druk kwam wel bij Martin Fuchs te liggen als laatste Zwitser. Hij moest met Commissar Pezi beneden de vier strafpunten blijven om een eventuele barrage met Groot-Brittannië en België te ontlopen. En dat lukte. De Britten werden tweede, de Belgen derde.

Voor Nederland verschenen Marc Houtzager (Holy Moley), Kim Emmen (Inflame Go), Lars Kersten (Emmerton) en Jur Vrieling (Long John Silver, coverfoto) aan de start in Aken. Voor Kersten werd het een sneu debuut. In zijn eerste ronde van de landenwedstrijd weigerde Emmerton op de derde hindernis en sloeg vervolgens op hol.

Marc Houtzager leverde voor Nederland het beste resultaat af, met 1 en 8 strafpunten. Kim Emmen maakte er 10 en 8 en Jur Vrieling 8 en 4. Daarmee kwam Oranje op een totaal van 39.