Nederlandse springruiters winnen landenwedstrijd op CHIO Aken

Nederlandse springruiters winnen landenwedstrijd op CHIO Aken

27 juni 2013 22:56 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: < 1 minuut

De Nederlandse springruiters hebben donderdagavond na een ongekend spannende strijd de landenwedstrijd gewonnen op het CHIO van Aken. De ploeg van Rob Ehrens eindigde op 14 strafpunten. Gerco Schröder was met een dubbele nulronde met London de ster van de avond.

CHIO Aken Gerco Schröder

Gerco Schröder is het stralende middelpunt. Hij leverde met een dubbele nulronde een belangrijk aandeel aan de Nederlandse zege in Aken.

Rob Ehrens kon zijn geluk niet op. ,,De eerste ronde was voor ons niet zo geweldig, maar drie foutloze ritten in de tweede omloop, dat is echt geweldig!” Marc Houtzager zette in de tweede manche de toon, hij reed als eerste nul met Sterrehof’s Tamino. Daarna volgde Leon Thijssen dit goede voorbeeld met de patente Tyson. Invaller Harrie Smolders kreeg vervolgens met zijn vos Emerald 9 strafpunten, maar Gerco Schröder zette met zijn tweede nulrit Nederland op 14 strafpunten.

De zege was daarmee nog niet binnen. Voor België reed Ludo Philippaerts als laatste met Challenge van Begijnakker. Hij vertrok met vijf punten voorsprong op Nederland. Al snel volgde de eerste fout, maar België hield de leiding. Tot de laatste hindernis. Routinier Ludo Philippaerts leek een totale black-out te hebben en ging vol door de hindernis. Dat betekende de zege voor Oranje. België werd tweede en Duitsland derde.

Deel dit bericht